Kocić-Ćućić: Počeli prirpemni radovi na dogradnji škole na Starčevici

ELTA TV
Kocić-Ćućić: Počeli prirpemni radovi na dogradnji škole na Starčevici

Banjaluka – Dogradnja Osnove škole „Branko Radičević” je počela. Pripremni radovi su već uveliko u toku. Potvrdila je ovo gostujući u emisiji Banjalučka hronika, Radmila Kocić-Ćućić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Republike Srpske.

„U toku su radovi na obezbjeđenju gradilišta. Vi znate da nam je bezbjednost učenika na prvom mjestu.  Pogotovo dok se izvode radovi.  Građevinski radovi će početi zvanično početkom iduće sedmice, i nadamo se da će biti završeni u predviđenom roku. Izvođač ima rok od 120 dana. Evo i ja pozivam izvođača da uradi sve radove u predviđenom roku. Mi očekujemo da  se u drugom polugodištu  u školi Branko Radičević vaspitno-obrazovni proces odvija u novim prostorijama škole.”  kaže Kocić-Ćućić.

Pored dogradnje Osnovne škole Branko Radičević, ovih dana se  radi na sanaciji nekoliko školskih objekata na području grada Banjaluka. „Mi smo veoma zadovoljni što je to tako. Tamo gdje su počeli radovi, oni su već završili ili su pri kraju. Nama je veoma važno da se poštuju i zakonske obaeze i rokovi koje izvođači imaju. Ovih dana je završena sanacija krova područnog odjeljenja škole u Verićima, u školi u Mišinom Hanu je Vlada RS odobrila 70 000 KM za sanaciju stolarije, tamo je u toku tenderska procedura, a svi ostali radovi su uglavnom u završnoj fazi.”  Rekla je ovo Radmila Kocić-Ćućić, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Republike Srpske, gostujući u emisiji Banjalučka  hronika na Elta televiziji. 

„Dakle mi ulažemo u seoske škole jednako kao i u centralne, i one imaju budućnost samo ukoliko imaju đaka. Sve škole koje imaju bar jednog đaka one će ostati da rade ukoliko je to interes lokalne zajednice, a resorno ministarstvo će sve učiniti da takve male škole opstanu ukoliko one imaju svoju funkciju. Veoma je bitno i za neku malu sredinu, da mladi ljudi imaju školu u svojoj sredini.  Rekla je ovo Radmila Kocić Ćućić komentarišuići budućnost odvijanja nastavnog procesa u školskim objektima u seoskim sredinama u kojima je sve manje đaka.

Ona se osvrnula i na najavljeno povećanje plata prosvjetnim radnicima koje bi trebalo uslijediti početkom iduće godine.

„Ključ kvalitetnog obrazovnog procesa jeste zadovoljan nastavnik. Mi stoga moramo učiniti sve da status prosvjetnog radnika u društvu bude poboljšan. Znam da je orjentacija Vlade RS da se posebna pažnja obrati na prosvjete radnike u osnovnim školama, da se izjednače plate sa prosvjetnim radnicima u srednjoj školi, tako da očekujem da će doći do povećanja plata i u većem obimu nego što je najavljeno.” Rekla je ovo gostujući u Banjalučkoj hronici Elta televizije, pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje u Vladi Republike Srpske - Radmila Kocić-Ćućić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana