Još danas otvoren poziv za inicijative za dodjelu nagrada i priznanja grada Banjaluka

Srna
Još danas otvoren poziv za inicijative za dodjelu nagrada i priznanja grada Banjaluka

Banjaluka - Iz Skupštine grada Banjaluka saopšteno je da sva zainteresovana pravna i fizička lica sa područja grada još danas mogu da dostave inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila - Dana grada Banjaluka.

Odlukom o nagradama i priznanjima, u okviru Dana grada ustanovljene su nagrade i priznanja Ključ grada Banjaluka, sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluke" -kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva, zatim Zlatni grb grada, za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.


Biće dodijeljena i Plaketa grada Banjaluka, za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost, te nagrada Grada mladima, kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Iz Skupštine grada napominju da inicijative moraju biti obrazložene, naročito biografija za fizička lica, odnosno reference za pravna lica, razloge koji su uticali na podnošenje inicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno lica koje je predloženo, te prijedlog nagrade za kandidovano lice.

Inicijative je potrebno dostaviti Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine grada Banjaluka na adresu Trg srpskih vladara broj jedan.

Komisija za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja Skupštine grada Banjaluka objavila je javni poziv 2. februara.

Sekretar Skupštine grada Igor Šukalo ranije je rekao Srni da je prošle godine pristiglo oko 60 prijedloga, te da je dodijeljeno 12 plaketa, tri nagrade mladima, a da je Zlatni grb pripao košarkaškoj reprezentativki Srbije Saši Čađo i Španiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana