Још данас отворен позив за иницијативе за додјелу награда и признања града Бањалука

Срна
Још данас отворен позив за иницијативе за додјелу награда и признања града Бањалука

Бањалука - Из Скупштине града Бањалука саопштено је да сва заинтересована правна и физичка лица са подручја града још данас могу да доставе иницијативе за додјелу награда и признања поводом 22. априла - Дана града Бањалука.

Одлуком о наградама и признањима, у оквиру Дана града установљене су награде и признања Кључ града Бањалука, са Повељом "Почасни грађанин града Бањалуке" -као посебан вид признања за дјела и рад од општег значаја, у свим областима стваралаштва, затим Златни грб града, за изузетан допринос у развоју града, његовању односа са другим градовима, за постигнуте врхунске резутлате и успјехе у области привреде, науке, културе, умјетности и спорта.


Биће додијељена и Плакета града Бањалука, за изузетна остварења у области образовања, науке, културе, умјетности, спорта, физичке културе, као и за изузетна хумана дјела и испољену храброст, те награда Града младима, као посебан вид признања, за значајна остварења у свим областима живота.

Награде и признања могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим субјектима.

Из Скупштине града напомињу да иницијативе морају бити образложене, нарочито биографија за физичка лица, односно референце за правна лица, разлоге који су утицали на подношење иницијативе, адресу и телефон контакт особе, односно лица које је предложено, те приједлог награде за кандидовано лице.

Иницијативе је потребно доставити Комисији за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Бањалука на адресу Трг српских владара број један.

Комисија за избор и именовања, награде и признања Скупштине града Бањалука објавила је јавни позив 2. фебруара.

Секретар Скупштине града Игор Шукало раније је рекао Срни да је прошле године пристигло око 60 приједлога, те да је додијељено 12 плакета, три награде младима, а да је Златни грб припао кошаркашкој репрезентативки Србије Саши Чађо и Шпанији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана