Humani gest Gradskog odbora SP Banjaluka: Paketi pomoći najugroženijim sugrađanima

Anita Janković-Rečević
Humani gest Gradskog odbora SP Banjaluka: Paketi pomoći najugroženijim sugrađanima

Banjaluka - U duhu prazničnog darivanja članovi Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka podijelili su juče pakete pomoći višečlanim porodicama i najugroženijim sugrađanima i tako sa njima podijelili radost novogodišnjih i božićnih praznika.

Košarama napunjenim osnovnim životnim namirnicama obradovali su oko 30 porodica, među kojima je nekoliko parohijana banjalučkog naselja Obilićevo.

Starješina hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Obilićevu, sveštenik Miladin Mitrović kaže da ova pomoć parohijanima koji su materijalno ugroženi znači mnogo, jer je potvrda da se neko brine i stara o njima.

- Naša parohija, uz pozitivnu saradnju sa aktivistima Socijalističke partije, i ove godine je obradovala nekoliko najugroženijih porodica. To su naši sugrađani kojima je pomoć zaista potrebna jer žive u teškoj materijalnoj situaciji. Želja nam je da i oni predstojeće praznike proslave dostojanstveno jer je riječ o ljudima koji vode aktivan duhovni život, poste, pričešćuju se i redovno posjećuju naš hram - rekao je Mitrović. Zahvaljujući darovima božićna trpeza Desanke Đukanović neće biti skromna kao prethodnih godina.

- Pomoć mi mnogo znači jer ću sada Božić proslaviti srećno. Zahvaljujem svojoj parohiji i ljudima koji su organizovali ovu pomoć - rekla je Đukanovićeva.

Riječi zahvalnosti nije štedjela ni njena sugrađanka Mlađa Novaković.

- Još nisam uspjela ostvariti penziju iako imam 31 godinu radnog staža, a  živim sama sa kćerkom sa posebnim potrebama, tako da će nam ove namirnice dobro doći. Mnogo više nam znači to što nismo sami - rekla je Novakovićeva.

Ovim humanim gestom banjalučki socijalisti pokazali su da nisu      humanitarci samo u predizbornom periodu, već da o svojim sugrađanima brinu 365 dana u godini, naročito u praznično vrijeme, kada se ljudska toplina i pomoć posebno cijene.

- Pakete pomoći smo pripremili za višečlane porodice i najugroženije starije osobe kako bi Božić proslavili kako dolikuje. Dobijenim namirnicama posebno se obradovala porodica Savanović iz Potkozarja, koja ima desetoro djece, a koliko ova pomoć znači onima koji su praznike proslavljali uz praznu trpezu najbolje znaju oni sami. Naša želja je da više nikada ne moraju prolaziti kroz to - rekao je član Gradskog odbora SP-a koji je učestvovao u ovoj humanoj akciji Naum Golić, istakavši da su zajedno s njim pomoć pripremale aktivistkinje Vanja Zrnić, Aleksandra Živković i Ljilja Obradović. Najavio je da neće stati sa ovakvim akcijama, te da već pripremaju nove darove.

- Za Dan Republike Srpske pripremamo 200 paketića koje ćemo podijeliti mališanima u nekoliko banjalučkih parohija - rekao je Golić.

“Mozaik prijateljstva”

Naum Golić je istakao da su nedavno donirali više od 300 zimskih jakni i druge odjeće Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”.

- Pomoć su dobili oni koji nisu mogli da nabave zimske jakne, pogotovo djeca koja idu u školu, a i mnogo onih koji veći dio dana provode van toplog doma - dodao je Golić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana