Građanska patrola od marta na ulicama Banjaluke

Vesna Popović
Građanska patrola od marta na ulicama Banjaluke

Banjaluka - Besplatna aplikacija "Građanska patrola", koja će omogućiti Banjalučanima da putem mobilnih telefona prijave probleme u gradu sa kojima se susreću, te da o tome obavijeste nadležne službe, biće dostupna od 1. marta.

Softver koji će se koristiti za te namjene gradu je poklonila kompanija "DVC solutions ", a ugovor o donaciji juče su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i direktor te kompanije Bojan Vuković.

Radojičić je zahvalio ovoj kompaniji na donaciji i dodao da je aplikacija domaći proizvod koji će prvi put biti korišćen u Banjaluci.

- Ova usluga će omogućiti da građani putem svojih mobilnih telefona prijave problem ili na licu mjesta fotografišu srušeno stablo, nepropisno parkirano vozilo ili prevrnuti kontejner. Putem aplikacije moći će da obavijeste nadležnu gradsku službu koja će dalje preduzimati potrebne korake - obrazložio je Radojičić.

Istakao je da će ova mobilna aplikacija omogućiti bolju komunikaciju sa građanima, te da bi trebalo da startuje 1. marta.

Objasnio je da je kompanija " DVC solutions " razvila tu aplikaciju,  te da će u narednom periodu u Gradskoj upravi biti instaliran softver putem kojeg će gradske službe primati prijave i na osnovu njih će moći brže reagovati.

- Ono što su sada građani telefonski prijavljivali, pisali ili mi slali putem "Fejsbuka", sada će moći putem aplikacije direktno slati službama koje su zadužene za njihovo rješavanje - naveo je Radojičić. 

Direktor firme " DVC solutions " Bojan Vuković naglasio je da će se aplikacija "Građanska patrola" moći preuzeti putem platformi Play store store i App store potpuno besplatno.

- Aplikacija će doprinijeti boljoj i efikasnijoj komunikaciji građana sa gradskim službama - naveo je Vuković i dodao da su ovom donacijom željeli da poklone građanima nešto korisno.

Vrijednost

Bojan Vuković je rekao da je kompanija "DVC solution " uložila oko 60.000 evra u razvoj ove aplikacije.

- Riječ je o dvije aplikacije i kompleksnom pozadinskom rješenju za obradu i administraciju podataka - kazao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana