Грађанска патрола од марта на улицама Бањалуке

Весна Поповић
Грађанска патрола од марта на улицама Бањалуке

Бањалука - Бесплатна апликација "Грађанска патрола", која ће омогућити Бањалучанима да путем мобилних телефона пријаве проблеме у граду са којима се сусрећу, те да о томе обавијесте надлежне службе, биће доступна од 1. марта.

Софтвер који ће се користити за те намјене граду је поклонила компанија "DVC solutions ", а уговор о донацији јуче су потписали градоначелник Игор Радојичић и директор те компаније Бојан Вуковић.

Радојичић је захвалио овој компанији на донацији и додао да је апликација домаћи производ који ће први пут бити коришћен у Бањалуци.

- Ова услуга ће омогућити да грађани путем својих мобилних телефона пријаве проблем или на лицу мјеста фотографишу срушено стабло, непрописно паркирано возило или преврнути контејнер. Путем апликације моћи ће да обавијесте надлежну градску службу која ће даље предузимати потребне кораке - образложио је Радојичић.

Истакао је да ће ова мобилна апликација омогућити бољу комуникацију са грађанима, те да би требало да стартује 1. марта.

Објаснио је да је компанија " DVC solutions " развила ту апликацију,  те да ће у наредном периоду у Градској управи бити инсталиран софтвер путем којег ће градске службе примати пријаве и на основу њих ће моћи брже реаговати.

- Оно што су сада грађани телефонски пријављивали, писали или ми слали путем "Фејсбука", сада ће моћи путем апликације директно слати службама које су задужене за њихово рјешавање - навео је Радојичић. 

Директор фирме " DVC solutions " Бојан Вуковић нагласио је да ће се апликација "Грађанска патрола" моћи преузети путем платформи Play store сторе и App store потпуно бесплатно.

- Апликација ће допринијети бољој и ефикаснијој комуникацији грађана са градским службама - навео је Вуковић и додао да су овом донацијом жељели да поклоне грађанима нешто корисно.

Вриједност

Бојан Вуковић је рекао да је компанија "DVC solution " уложила око 60.000 евра у развој ове апликације.

- Ријеч је о двије апликације и комплексном позадинском рјешењу за обраду и администрацију података - казао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана