Grad obnavlja boračke zgrade u naselju Kuljani

Srna
Grad obnavlja boračke zgrade u naselju Kuljani

Banjaluka - Grad Banjaluka saniraće oštećene krovove na dvije stambene zgrade u Dvanaestoj kuljanskoj ulici u naselju Kuljani, čiji su korisnici porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi.

U gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu rečeno je Srni da su krovovi na oba objekta propali, te je na inicijativu gradonačelnika urađen projekat sanacije i obezbijeđena sredstva u budžetu za ovaj posao.


“Ove sedmice pokrenut je postupak javne nabavke za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti blizu 47.000 KM, te ukoliko prođe bez žalbi – plan odjeljenja je da do kraja godine budu rezervisana sredstva i da radovi započnu na proljeće”, istakli su u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu.

Postupak javne nabavke za izbor izvođača radova otvoren je do 21. decembra.

U gradskom Odjeljenju su pojasnili da je riječ o dva objekta u Dvanaestoj kuljanskoj ulici na brojevima 67 i 69, sa po 12 stambenih jednica.

“S obzirom na to da još nije okončan postupak otkupa tih stanova i da je riječ o boračkim kategorijama, grad je odlučio da pomogne i sanira oštećena krovišta”, rekli su u resornom odjeljenju.

U Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu dodaju da je pri kraju i gradnja objekta za skladištenje ogreva korisnika ovih stambenih jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana