Glavna ulica u centru vikendom postaje pješačka zona

Srna
Glavna ulica u centru vikendom postaje pješačka zona

Banjaluka - Glavna ulica u centru Banjaluke od hotela “Bosna” do hotela “Palas” od danas će svakog vikenda do kraja ljeta biti pretvorena u pješačku zonu, rečeno je u gradskom Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić objasnio je da će Ulica kralja Petra Prvog Karađorđevića od subote, od 18.00 časova pa do ponedjeljka do 5.00 ujutro, biti zatvorena za motorna vozila na dijelu od hotela “Bosna” do hotela “Palas”, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno da se kreću pješaci i igraju mališani. 

Sandić je naveo da za vrijeme obustave saobraćaja vikendom planiraju da organizuju razne sadržaje za šetače. 

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve najavljuju da će tokom narednih vikenda u pješačkoj zoni biti organizovan niz aktivnosti i dodaju da se sa ovom aktivnošću, sistemom za iznajmljivanje bicikala, punjačima za električna vozila, izgradnjom teretana u prirodi i staze za trčanje u Parku “Mladen Stojanović”, Banjaluka jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja. 

Zona za pješake tokom vikenda zaživjela je prošle godine, a posebno su joj se obradovali rekreativci, roditelji sa djecom, ali i ostali građani. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana