Дружењем побјеђују усамљеност

Александар Стојановић
Дружењем побјеђују усамљеност

Бањалука - У Дому пензионера особе трећег животног доба у петак су уз пригодан садржај и забаву обиљежиле предстојеће новогодишње празнике, а хуманитарна организација “Ин хелп” овом приликом је донирала ортопедска помагала овој установи.

Директор дома Ђуро Црномарковић каже да је ово лијеп начин да се обиљежи крај до сада најбоље године за ову установу.

- У пословном смислу ово је најбоља година до сада у краткој историји дома, а сви капацитети су попуњени. Али оно на шта смо највише поносни је рад свих наших запослених и атмосфера у самој установи - рекао је Црномарковић.

Како  је истакао Црномарковић, свим корисницима није довољно пружити само храну и смјештај, него њихово вријеме испунити на најквалитетнији начин како би се осјећали што љепше и угодније.

- Један од начина како да они проводе вријеме су и оваква дружења која настојимо организовати све чешће. Захваљујући Градској управи и градоначелнику Игору Радојичићу наши корисници учествују у радионицама и едукацијама - казао је Црномарковић.

Црномарковић је свим пензионерима пожелио срећне новогодишње празнике, те позвао све оне који немају адекватну његу да постану дио породице у дому.

- Овдје је лијепо, самоћа је у овој установи одстрањена, а кроз дружења и забаву желимо да свима олакшамо пензионерске дане - закључио је он.

Ријечи хвале на услуге и квалитет дома имали су и његови корисници који истичу да се овдје осјећају као једна породица.

- У овом дому сам скоро годину и заиста ми је прелијепо, а наше сестре и радници раде велики посао - рекла је Нада Церовац.

О топлини овог дома најљепше мишљење има и деведесетпетогодишња Драгица Дражић која истиче да су сви добродошли и да се осјећа као у својој кући. Светко Лончар је корисник дома већ три године и истиче да о услугама може рећи све најбоље и свима је пожелио срећне празнике.

- У новој години желим, прије свега, здравље, а нарочито да пожелим мир и јединство, јер нам је то најпотребније - рекао је Лончар.

Хуманитарна организација “Ин хелп” из Њемачке, чији је предсједник Горан Ђурић, ову прилику је искористила да Дому пензионера донира ортопедска помагала. Донацију је уручио представник организације за Бањалуку Саша Јовић који истиче да ова организација донације шаље у Србију и БиХ оним удружењима која то себи не могу да приуште.

- Велика заслуга иде Горану Ђурићу који та помагала набавља у Њемачкој, а онда их просљеђује онима којима је најпотребније, а овом приликом донација је уручена Дому пензионера - рекао је Јовић.

УДАС

Хуманитарна организација “Ин хелп” у петак је донирала колица и седам пари штака Удружењу ампутираца УДАС, а представник тог удружења Душко Узелац захвалио им је што су препознали рад њиховог удружења.

Он је додао да се нада да је ово само почетак богате сарадње, а да је већ у првом контакту пронађен заједнички језик са том организацијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана