Dočekana dječija Nova godina

Dočekana dječija Nova godina 31.12.2017 14:10 | Srna

Banjaluka - Brojni banjalučki mališani i njihovih roditelja danas su u centru grada dočekali Dječiju novu godinu, a za dobru atmosferu pobrinuli su se dječiji hor "Vrapčići" i sastav "Mama voks".

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić čestitao je najmlađima i poželio im mnogo sreće i zdravlja.


"Želim da im se ostvare snovi, a da im mi nešto stariji obezbijedimo da rastu i razvijaju se", rekao je Amidžić u obraćanju prisutnima na prostoru između Trga Krajine i Parka "Petar Kočić", gdje je organizovan doček.

Mališanima se obratio i Djed Mraz, koji im je poželio sve najbolje u Novoj godini i da ih sljedeće godine bude više.

U Banjaluci večeras u 20.00 časova počinje novogodišnji program koncertom Lukijana Ivanovića. Od 21.20 časova posjetioce će zabavljati Nikola Rokvić, a od 23.00 časa do 1.00 čas nastupaće "Leksington bend".

Prvog dana Nove 2018. godine od 21.00 čas predviđen je nastup Dženana Lončarevića, a od 22.10 časova Tonija Cetinskog.

U Banjaluci su juče na prepunom Trgu Krajine koncerte održali Ivana Peters i Sergej Ćetković.

Od otvaranja "Zimzograda" 1. decembra u Banjaluci je primjetno prisustvo brojnih turista iz Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Povodom Nove godine grad Banjaluka na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i Narodnog pozorišta Republike Srpske priredio je prigodan program u okviru manifestacije "Zimska čarolija".

Centralna bina za proslavu Nove godine u Banjaluci nalaziće se na glavnoj saobraćajnici između Parka "Petar Kočić" i hotela "Palas" zbog čega je promijenjen režim saobraćaja u centralnom dijelu grada, od "Pošte" do Ulice Marije Bursać.

Slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Policijske uprave Banjaluka, a biće angažovane i dežurne službe.

U toku novogodišnje noći biće organizovan besplatan prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica