До краја јануара готови радови у паркићу”

ATV
До краја јануара готови радови у паркићу”

Бањалука - Реконструисаним паркићем Бањалучани би могли да прошетају наредног мјесеца, ако вријеме послужи.

Радове који су почели у септембру управо је вријеме, објашњавали су у Градској управи, највише ометало па зато завршетак касни.

Срећом, јануар без много падавина радницима иде на руку па су убацили у пету брзину. Бањалучани са којиима смо разговарали не замјерају што паркић још није готов. Завирују преко ограде и коментаришу обрисе новог корза.

Још мало стрпљења и паркић ће да засија пуним сјајем, одговара градоначелник. Драго му је што се суграђанима свиђају кестенова стабла. Подземни радови су завршени и они су одузели највише времена.

На шеталишту од Градске управе до Палате Републике, које ће красити кестенов дрворед, за сада су завршени подземни радови.

"Онај дио радова који се односио на подземну инсталацију, воду, струју и остало, ту је било мање ангажовано људи јер више није ни могло. Сада на постављању плоча јер се ради о надземним радовима је пуно њих ангажовано и радови добро напредују. Ја се надам да ће бити завршени у року”, рекао је градоначелник.

Када заврше тренутне радове и озелене популарни паркић, бацају се на нови посао. Уредиће, кажу, и шеталиште од Палате Републике до Народног позоришта РС, а реконструкција би требало да обухвати и бочне улице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана