Дјеца у Бањалуци добијају игралиште и балон халу

Весна Поповић
Дјеца у Бањалуци добијају игралиште и балон халу

Бањалука - У шест мјесних заједница у наредних неколико мјесеци требало би да буду реализовани пројекти од којих ће највише користи имати дјеца јер ће, између осталог, бити изграђено игралиште, санирана спортска балон хала, те дограђена учионица у једној подручној школи.

Ријеч је о пројекту "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ" који реализују Градска управа и Развојни програм Уједињених нација (УНДП), а путем којег су изабрани инфраструктурни приоритети који треба да буду ријешени у мјесним заједницама Шарговац, Росуље, Лауш два, Чесма, Сарачица и Паприковац. Њихова реализација коштаће 172.245 КМ, од чега град даје 73.750 марака, а остатак УНДП.

Делегација града и УНДП-ја јуче је обишла двије локације на којима би ускоро требало да почну радови и то ОШ "Алекса Шантић" у Росуљама, гдје ће бити санирани санитарни чворови, те Сарачицу гдје ће бити изграђено 500 метара тротоара.

- Пројекат има за циљ да подстакне грађане на што већи активизам ради рјешавања проблема у мјесним заједницама и повезивања са јединицом локалне самоуправе - рекао је замјеник градоначелника Срђан Амиџић.

Захваљујући овом пројекту у Шарговцу ће бити санирана спортска балон хала, на Лаушу два изграђено игралиште, у Чесми ће бити дограђена и опремљена учионица у подручној основној школи, а на Паприковцу саниран асфалт у дијелу улице Давида Штрпца. Са већином извођача су већ потписани уговори и радови ће почети чим отопли, а рокови су углавном ограничени од мјесец до два мјесеца.

У УНДП-ју су рекли да су у оквиру пројекта "Јачање улоге мјесних заједница у БиХ" у ових шест мјесних заједница прво одржани форуми грађана на којима су одређивана приоритетна питања која треба да буду ријешена. Додали су да су након тога грађани прошли обуку за писање пројеката, а то знање су касније користили приликом аплицирања за новац УНДП-ја.

- Објављен је јавни позив за достављање приједлога мјесних заједница путем којег је комисија УНДП-ја изабрала њих шест - навели су у УНДП-ју.

Мјесне заједнице   планирани радови

• Шарговац - санација спортске балон хале;

• Росуље - санација мокрих чворова у школи

• Лауш 2 - изградња игралишта;

• Чесма - доградња и опремање учионице;

• Сарачица - изградња 500 метара тротоара;

• Паприковац - санација асфалта у улици Давида Штрпца

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана