Дјеца из Карановца добила игралиште

Милош Васиљевић
Дјеца из Карановца добила игралиште

Бањалука - Малишани из насеља Карановац добили су уређен простор за игру, дружење и бављење спортом, чиме је почела нова сезона градње игралишта широм Бањалуке.

Игралиште, које је изграђено захваљујући донацији предузећа “Дрвопродекс” и Фудбалском клубу Карановац, јуче је отворио градоначелник Игор Радојичић уз присуство бројне дјеце која су с радошћу испробавала нове реквизите, тобоган, клацкалицу, пењалицу и љуљашке. Радојичић је казао да је ово 16. игралиште саграђено у великој акцији коју је град почео прошле године са друштвено одговорним компанијама.

- Ширимо се и на сеоска и приградска подручја. Прије свега, избор мјеста за игралиште је до спонзора, који бирају понуђене локације за градњу - казао је Радојичић.

Како је истакао, ово је добар примјер и другим компанијама које послују на сеоском и приградском подручју да се придруже акцији и у тим срединама ураде нешто за најмлађе.

- Компанија “Дрвопродекс”, поред тога што запошљава велики број мјештана овог краја, и донацијом игралишта доприноси својој заједници - закључио је Радојичић.

Предсједник МЗ Карановац Бошко Вуксан рекао је да ново игралиште значи много за мјештане, те захвалио донаторима.

- Ово је велики дан за нашу мјесну заједницу, велико хвала предузећу “Дрвопродекс” и нашем локалном клубу, јер мисле и воде рачуна о најмлађима, а плод тога је ово дивно игралиште - казао је Вуксан и додао да је пресрећан што се ФК Карановац пласирао у виши ранг такмичења.

Радост нису крили ни најмлађи, који кажу да више не морају ићи у град како би се клацкали и уживали у игри.

  • Дјечаци обожавају фудбал, док ми дјевојчице имамо своје игре на прелијепом игралишту, а највише волимо љуљашку. Једва смо чекали овај дан - казала је малена Милица Рачић.

Изградња трибине

Отварању игралишта је присуствовао и начелник Одјељења за просторно уређење Слободан Станаревић, који је уједно и функционер ФК Карановац. Он је истакао да је на “Шљункари”, како се популарно зове дом овог клуба, планирана градња трибине.

- Због пласмана у виши ранг такмичења који је остварен ове сезоне потребно је испунити одређене услове. Један од њих је да морамо имати трибину на стадиону, јер желимо да се на домаћем терену играју утакмице Друге лиге, групе запад - казао је Станаревић и додао да градња треба да крене сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана