Đake u Verićima dočekao najlon umjesto krova

D. Bratić, V. Popović
Đake u Verićima dočekao najlon umjesto krova

Banjaluka - Učenici Osnovne škole “Milutin Bojić” u Verićima novu školsku godinu su počeli neslavno, u učionicama punim vlage i bez adekvatnog krova jer je, umjesto crijepa, na ovoj obrazovnoj ustanovi postavljen najlon.

Krov ove petorazredne škole, koju pohađa oko 50 đaka, od čega 13 prvačića, uništen je u nevremenu 21. jula.

- Pripadnici civilne zaštite su sa mještanima najlonom prekrili krov i obezbijedili taj objekat da ne prokišnjava. Nadali smo se da će biti sve u redu do početka nove školske godine jer je Ministarstvo prosvjete odobrilo novac za sanaciju štete. Izabrana je firma koja će biti zadužena za taj posao. Međutim, sa radovima se očigledno odugovlači. Najgore je što je kiša koja je padala tokom vikenda ušla u dio objekta. Zamislite kakav je bio osjećaj prvačićima kada ih je dočekao ovakav prizor, najlon na krovu i vlažne učionice - rekao je predsjednik Savjeta MZ Verići Slaviša Vučkovac.

Direktor  OŠ “Milutin Bojić” Duško Petrović rekao je da je ugovor za sanaciju krova u Verićima potpisan u petak.

- Sada je samo do te firme da odradi svoj dio posla. Ne vjerujem da bi im za to trebalo duže od dana i nadam se da će postaviti novi krov do kraja ove sedmice. U jednom dijelu je prokislo, u pojedine učionice i zbornicu, a ostalo je sve u redu i nastava se uredno odvija - kazao je Petrović.

Naveo je da je sanacija krova u područnoj školi u Mišinom Hanu završena, ali da još nisu zamijenjeni prozori koji su polupani u nevremenu.

- U toku je tender koje sprovodi resorno ministarstvo i postoji zakonski rok koji se mora ispoštovati, pa ne znam tačno koliko će to još trajati. Nastava se odvija u drugom dijelu objekta u kojem su učionice u kojima nisu polupani prozori i u kojem ima dovoljno mjesta za sva odjeljenja - kazao je Petrović i dodao da se nada da će do kraja ovog mjeseca u Mišinom Hanu biti postavljeni novi prozori.

Grad

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su za obnovu škole u Verićima sredstva odobrena, te da je do uprave škole da obavi postupak i završi pokrivanje krova.

- Za sanaciju štete od nevremena u Mišinom Hanu Ministarstvo prosvjete i kulture RS vodi tenderski postupak i u ovom slučaju oni bi s upravom škole trebalo da završe posao - rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana