DNS mjerka fotelju u Centru za socijalni rad

Vesna Popović
DNS mjerka fotelju u Centru za socijalni rad

Banjaluka - DNS će na idućem zasjednju Skupštine grada u svojim redovima imati četiri odbornika čime će postati druga partija po zastupljenosti i, kako saznajemo, ne planiraju da se zaustave na tom broju, a zainteresovani su i za rukovodeće mjesto u Centru za socijalni rad.

Novo povećanje broja odbornika ove partije sa dva na četiri postalo je moguće nakon što je u četvrtak Narodna stranka pristupila DNS-u i ove stranke ubuduće će djelovati kao jedna. Obje partije imaju po dva odbornika. Donedavni odbornici Narodne stranke Predrag Vulin i Ljubo Ninković potvrdili su da će biti dio DNS-a. 

- Očekujemo da ćemo imati mogućnost da sprovedemo volju građana koji žele bolje uslove života kroz djelovanje u vladajućoj koaliciji - rekao je Vulin.

Kako nezvanično saznajemo DNS pregovara sa još jednim odbornikom kako bi u klubu imali pet članova, a žele da njihov kadar bude direktor Centra za socijalni rad.

- O tome ćemo razgovarati sa koalicionim partnerima i sada je teško reći šta će biti dogovoreno - rekao je izvor u DNS-u i dodao da se u najmanju ruku nadaju da će u toj ustanovi dobiti mjesto pomoćnika direktora.

Prije ovih promjena u DNS su samo činili Dragan Talić i Boran Bosančić koji je rekao da je cilj ove partije da utiču na rješavanje problema građana.

- Oni nisu za nas glasali da bismo mi raspoređivali određene pozicije, već da rješavamo njihove probleme, što će nam ojačani redovi i omogućiti - kazao je Bosančić i dodao da bi do naredne sjednice trebalo konstituisati Klub.

Dodao je da DNS cijeni korektan odnos koji je ova partija do sada imala sa gradonačelnikom i predsjednikom GO SNSD-a Igorom Radojičićem.

- Bio je korektan kada je DNS lani ostao sa jednim odbornikom i to uvažavamo.  Bez obzira što ćemo imati više odbornika nije nam cilj da dolazi do razmimoilaženja već da saradnja i dalje bude uspješna - rekao je Bosančić.

Radojičić je rekao da ove promjene ne remete bilo šta.

- Od početka mandata više od trećine odbornika je promijenilo stranu i ako bi se svaka prekompozicija održavala na koalicioni sporazum mi bismo svakih mjesec dana razgovarali o izmjenama. Karte su podijeljene i poštujem sporazum onakav kakav je dogovoren. Kada je DNS  pao na jednog odbornika zadržali su obje načelničke pozicije i ako dobiju četiri odbornika ne bi trebalo da se javljaju sa dodatnim zahtjevima  - precizirao je Radojičić.

Kada je u pitanju Centar za socijalni rad Radojičić je rekao da je konkurs završen.

-  Konkursna komisija je kao najboljeg kandidata predložila Irenu Joldžić i prijedlog za njeno imenovanje ide na Skupštinu grada - kazao je Radojičić. 

Stari raspored

SNSD - 12

SP-3

Sloboda -3

DNS - 2

NDP - 2

Poligraf -2

Ujedinjena Srpska - 2

Narodni odbornici - 2

SDS - 1

PDP - 1

Nezavisni odbornik -1

Novi raspored

SNSD - 12

DNS - 4

SP-3

Sloboda -3

Poligraf -2

Ujedinjena Srpska - 2

NDP - 2

SDS - 1

PDP - 1

Nezavisni odbornik -1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana