Boran Bosančić: Skupštini grada i Gradskoj upravi – visoka ocjena!

ELTA TV
Boran Bosančić: Skupštini grada i Gradskoj upravi – visoka ocjena!

Mišljenja sam da se Skupštini grada, ali i samoj gradskoj adminsitracije, za urađeno u proteklom periodu može dati visoka ocjena. Niz projekata je urađeno u gradu Banjaluci, realizovanih emitovanjem obveznica ali i uštedama u gradskoj kasi.

Dosta velikih  projekata je urađeno ili se upravo radi u samom gradu, od Istočnog tranzita, kružnih raskrsnica, sanacije Tehničke škole, Zelenog mosta, sportske dvorane na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, dogradnje škole na Starčevici, realizuju se projekti na koje se  čekalo i više od 30 godina”, rekao je ovo šef kluba odbornika DNS – a, gostujući u emisiji Banjalučka hronika na Elta televiziji.

Za DNS, protekli period bio je poprilično turbulentan, kaže Bosančić. U samom  kluba DNS desilo se dosta toga. Mnogo posla je odrađeno, a na skupštinsku pauzu idemo sa četiri odbornika, kaže Bosančić.  

„Pored dolaska odbornika, ono što je takođe izuzetno značajno jeste da sa dolaskom Narodne stranke i gospodina Ognjena Tadića, zasigurno DNS dobio novi kvalitet. Samim tim, dobićemo i nove ideje, a bićemo pojačani na terenu takođe. Naravno, nama je značajno da smo formirali klub odbornika, te sada, zajedno sa načelnicima odjeljenja možemo da radimo i djelujemo u koalicionom kapacitetu u Skupštini grada Banjaluka”, naglašava Bosančić.

Sam koalicioni sporazum sa SNSDom i socijalistima nakon formiranja kluba u gradskom parlamentuodnosno nakon pripajanja Narodne strankeDNS-u, nije se mijenjao.  

„Činjenica je da je recimo DNS formirao klub prije godinu dana, vjerovatno bi ta kadrovska ukrštenica bila drugačija. Ovako se desilo da je raspodjela gotovo 80 % tih funkcija bilo završena. Ipak, nama je važnije bilo, od pojedinačnih ili kadrovskih rješenja,  da smo u razgovoru sa gradonačelnikom dogovorili realizaciju konkretnih projekata na samom terenu.” kaže Bosančić  

Komentarišući rada načelnika koji se nalaze na čelu pojedinih Odjeljenja u Gradskoj upravi, te direktora javnih preduzeća koje je predložio upravo Demokratski narodni savez, Bosančić ističe kako su svi zaslužili visoku ocjenu.

Ukoliko ih sve pojedinačno analiziramo, možemo da vidimo da je Odjeljenje za prostorno uređenje, kojim rukovodi Slobodan Stanarevićosvarilo izuzetno zapažene rezultate. Sve to može se vidjeti po velikom broju investicija koje su se dešavale u našem gradu, a sve to se desilo zahvaljujući brzom rješavanju dozvola, procedura  i donošenja regulacionih planova. Zahvaljujući ovom odjeljenju, vidljivo je punjenje budžeta grada. Drugi naš kadar, načelnik Odjeljenja za borčakoinvalidsku zaštitu na čelu sa gospodinom Keserovićem, to odjeljenje je takođe stabilno, te sve funkcioniše u okviru zakona. Riječ je o osjetljivoj kategoriji. Kada je u pitanju direktor DEPOTa, na čijem je čelu Novo Grujić, bitno je da oni posluju pozitivno. DEPOT funkcioniše bez ikakvih problema,” rekao je Boran Bosančić.

Kao i sve političke partije, i Demokratski narodni savez se priprema za predstojeće izbore, kaže BosančićMišljenja su da će i nakon izbora biti stabilna, politička stranka.

Naša očekivanja su da će DNS nakon ovih izbora, smatram da su to realne procjene, imati 12 poslanika u Narodnoj skupštini, te dva poslanika u predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Kada je u pitanju izborna jedinica Banjaluka, mi očekujemo da će DNS  moći da dobiti dva poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpskeističe Bosančić.

Radom stranke su zadovoljni. Stranka je živo tijelo, promjene su moguće. Kvalitet koji lista ima za predstojeće izbore sada, u naredna tri mjeseca, potrebno je pretočiti u javnost, zaključuje Boran Bosančić, gostujući u Banjalučkoj hronici ELTA TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana