Боље снабдијевање струјом за 42 домаћинства у Пискавици

Весна Поповић
Боље снабдијевање струјом за 42 домаћинства у Пискавици

Бањалука - За мјештане засеока Боровци у Пискавици дошао је крај мукама са честим нестанцима струје јер је јуче пуштена у функцију новоизграђена трафо-станица која ће обезбиједити побољшано и стабилније напајање електричном енергијом за 42 домаћинства.

Ново постројење у Пискавици пустио је у рад градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да се ради о инвестицији вриједној 63.000 КМ, а коју је реализовало предузеће "Електрокрајина".

- Ово је активност коју радимо током цијеле године у сарадњи са "Електрокрајином", углавном на приградском подручју, гдје је слабије напајање електричном енергијом - рекао је Радојичић.

Истакао је да је крајњи циљ да се за цијели град, без обзира на то да ли је ријеч о приградском или сеоском подручју, обезбиједи што боље снабдијевање електричном енергијом.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов прецизирао је да је у Боровцима урађено 850 метара средњонапонске и километар нисконапонске мреже.

- Ово је седма трафо-станица која је ове године пуштена у рад на подручју Поткозарја. План је да до краја ове године пустимо у функцију још двије, чиме ће бити обезбијеђено боље снабдијевање електричном енергијом за Пејзића поље и Радосавску - казао је Клинцов. 

Нагласио је да је ове године на подручју града у санацију одстојеће и изградњу нове мреже уложено више од пет милиона КМ.

Радојичић је јуче озваничио и почетак изградње водоводне мреже у улицама Божидара Аџије и Филипа Кљајића Фиће на Лаушу.

- Ради се о неколико кракова ове двије улице, које су густо насељене.  На тој локацији је у протеклом периоду било доста проблема са снабдијевањем водом, јер се радило о старом водоводу, тако да један дио насеља није имао квалитетно водоснабдијевање - рекао је Радојичић и додао да уговорена вриједност радова износи 43.360 КМ, а предузеће "Голден кард" има рок од 50 дана да заврши посао.

У улици Божидара Аџије биће измјештен водовод са приватне парцеле у дужини од 144 метра и биће изграђен нови у дужини од 65 метара. У улици Филипа Кљајића Фиће предвиђена је изградња два крака водовода, један дуг 145 метара, а други 45 метара.

Радојичић је рекао да ће у уторак увече бити пуштена у функцију и нова јавна расвјета на Старчевици и у Дракулићу.

Предсједник Савјета МЗ Лауш један Небојша Матић изразио је задовољство што су градске власти, с обзиром на расположива средства у буџету, уважиле потребе мјештана.

Истраживање клизишта

Игор Радојичић је рекао да још није завршено геолошко истраживање клизишта које се појавило уз магистрални пут у Српским топлицама.

- Чекамо налазе предузећа "Путеви РС" које врши испитивање терена. Након тога бисмо требали знати какви ће радови бити потребни за реконструкцију клизишта. Град је задужен за одржавање водоводне мреже која туда пролази, а "Путеви РС" би требало да санирају клизиште о свом трошку - рекао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана