Бањалука добила прво соларно дрво

nezavisne.com
Бањалука добила прво соларно дрво

Бањалука - Соларно дрво у парку Бана Милосављевића на којем ће од данас грађани Бањалуке моћи пунити своје телефоне и таблет уређаје пуштено је у функцију.

Ово дрво које је донација компаније TELEMAX граду пуштено је у рад поводом Дана града и дана планете који се објежава данас.

"Соларно дрво" су у рад пустили Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке и Аријана Максимчук, директор TELEMAXА.

Аријана Максимчук је рекла да је ово дрво поклон од ове компаније и да је ово једна иновација којом желе да упознају становништво у начин претварања сунчеве енергије у искористиву енергију.

"Сви наши суграђани од данас могу да пуне телефоне, мобилне апарате и ајпеде и могу да сједну и одморе", рекла је она и додала да је ово будућност у енергији.

Радојичић је истакао да град мора да гледа испред себе и да је потребно видјети шта је оно што интересује младе генерације и шта доносе нове технологије.

"Ово је са једне стране један од украса у центру града, а са друге стране указује на обновљиве изворе енергије, јер се савремени свијет сусреће са изазовом огромне потрошње и потребе кориштења висе обновљивих извора енергије. Овдје се ради о соларној енергији и модерним технологијама", закључио је Радојичић, који је уједно и први допунио батерију на свом телефону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана