Бањалука: Приход од накнада за кориштење шума 450.000 КМ

Срна
Бањалука: Приход од накнада за кориштење шума 450.000 КМ

Бањалука - Шумско газдинство "Бањалука" требало би у буџет града Бањалука за ову годину да уплати 450.000 КМ од продаје шумских дрвних сортимената са територије града.Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић каже да се ова средства користе за изградњу, реконструкцију и одржавање инфраструктуре и других објеката на руралним подручјима јединице локалне самоуправе са које потичу продати сортименти, као и за одрживи развој заштићених подручја.

За уређење водотокова и других вода и заштиту од штетног дјеловања вода на потенцијално неразвијеним подручјима града биће утрошено 180.000 КМ.


За инвестиционо одржавање комуналних објеката и реконструкцију стаза у заштићеном подручју "Парк шума" планирано је 65.000 КМ, саопштено је из Градске управе.

За инвестиционо одржавање, модернизацију и реконструкцију локалних и некатегорисаних путева у мјесним заједницама Бронзани Мајдан, Драгочај, Рекавице, Крупа на Врбасу и Стричићи предвиђено је 200.000 КМ.

Овим средствима ће располагати Одјељење за комуналне послове и Одјељење за саобраћај и путеве, у складу са програмима заједничке комуналне потрошње, које је усвојила Скупштини Града, а Одјељење за привреду ће у првом кварталу доставити Скупштини Града извјештај о реализацији.

Законом о шумама предвиђено је да је корисник шума и шумског земљишта у својини Републике Српске дужан у буџет локалне заједнице уплатити 10 одсто средстава остварених продајом шумских дрвних сортимената који потичу са територије те локалне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана