Бањалучко насеље Лауш добија два игралишта

nezavisne.com
Бањалучко насеље Лауш добија два игралишта

Бањалука - Лауш би требало да добије два дјечја игралишта до краја године, потврдио је Милан Гранула, предсједник Савјета мјесне заједнице Лауш 2.

“У оквиру пројекта 'Јачање улоге мјесних заједница у БиХ' кандидовали смо пројекат изградње игралишта у нашем насељу и ти пројекти су нам одобрени”, додао је Гранула.

Најприје су прошле године кандидовали изградњу игралишта у Улици др Косте Крсмановића, а ове године аплицирали су за изградњу игралиште на локацији иза цркве.

Гранула је нагласио да је приоритет овог једног од највећих насеља у граду изградња дјечјег игралишта и да очекују да би до краја године ти пројекти требало да буду реализовани, јер у насељу нема ниједног простора за игру малишана.

Мјештани се жале да сва насеља добијају дјечја игралишта, само да њихово насеље годинама чека на изградњу простора за дјецу.

“Игралиште нам је неопходно. Лауш је насељено мјесто које нема ниједно игралиште, а имамо велики број дјеце. Најближе мјесто гдје се дјеца могу играти је игралиште на Булевару”, рекла је Биљана Н.

Далибор А. са Лауша каже да је невјероватно да насеље које се налази у ужем градском језгру нема дјечје игралиште, те да се нада да ће у скорије вријеме бити изграђено.

“Ово је једино насеље у ужем градском језгру које је без дјечјег игралишта и треба што прије да буде изграђено јер овдје живи много породица са дјецом”, каже он.

У Градској управи су рекли да су ријешени имовинско-правни проблеми који су кочили градњу игралишта у Улици др Косте Крсмановића, те да би изградња требало да почне у скорије вријеме.

Мјештани приградског насеља Кумсале већ годинама чекају на изградњу игралишта и кажу да дјеца до најближег игралишта треба да пређу око три километра.

Пројекат “Јачање улоге мјесних заједница у БиХ” је иницијатива влада Шведске и Швајцарске, а спроводи га УНДП у БиХ, који са 70 одсто средстава учествују у пројектима, док град учествује са 30 одсто.

Град од прошле године спроводи акцију са друштвено-одговорним компанијама и у оквиру ње до сада је на подручју града саграђено 16 дјечјих игралишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана