Жељко чекао дозволу да се вјенча у цркви

Агенције
Жељко чекао дозволу да се вјенча у цркви

Разлог због којег је поп пјевач Жељко Јоксимовић чекао скоро годину да се вјенча у цркви са својом изабраницом водитељком Јованом Јанковић је тај што је морао да тражи да му Српска православна црква поништи брак с првом супругом Весном, с којом се на вјечну љубав пред Богом завјетовао прије 19 година.

Како пишу српски медији, он је прво поднио молбу свештенику у цркви у Ваљеву у којој се вјенчао, а која је прослијеђена на разматрање црквеном сабору, који је донио одлуку да се тај брак поништи.

- По црквеном обичају, брак се може поновити, али је за то потребно посебно одобрење црквеног сабора. Зато су Жељко и Јована чекали да се тек сад заветују на вечну љубав пред Богом. Ретки су случајеви да Црква одбије нечију молбу - наводи извор упознат са детаљима вјенчања овог пара.

Иначе, Јоксимовићева слика са црквеног вјенчања с првом супругом процурила је у јавност прије неколико година, а највише коментара изазвало је чувено плаво одјело које је пјевач том приликом носио. Занимљиво је да је и на церемонији с Јованом носио поново плаво-црно одјело.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана