Tomu Zdravkovića otkupljivali od Turaka zbog kockarskih dugova

Blic.rs
Tomu Zdravkovića otkupljivali od Turaka zbog kockarskih dugova

U jednoj od emisija Milomira Marića "Goli život" pričalo se o životu Đorđa Božovića Giške, a njegov prijatelj iz Njemačke Milan Bunčić kazao je kako je za tadašnjeg čuvenog pjevača Tomu Zdravkovića morao da plati 7.000 maraka, kako bi ga u Frankfurtu izbavio od Turaka. Toma je igrao barbut s Turcima, izgubio je, pa je morao da pozajmi pare.

‘’Nisam bio ni popularan, ni opasan momak, ali su me svi voleli – i Jusuf, Ljuba, Zoran, Lepa Lukić, pokojni Toma Zdravković… Pevao je s jednom pevačicom u Ofenbahu i ujutru kad završi nastup, spava kod mene. Kad ustanemo da pijemo kafu, on kucka kašičicom u šolju i piše pesme‘’, kaže Milan Bunčić.

‘’ Dođe 11 sati uveče, pita vlasnik: "Gde je Toma?". Ja nisam znao. Dolazi jedan momak i kaže mi da me je zvao Toma, u Frankfurtu je, igra barbut s Turcima. Oni znaju da je popularan pevač, ali su mu skinuli cipele i nije mogao da dođe bos. Molio me je da dođem da ga otkupim’’, objasnio je Giškin prijatelj kroz smijeh ovu zanimljivu epizodu iz života pjevača, javlja Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana