Zvuk Berlina u Sarajevu!

Zvuk Berlina u Sarajevu! 14.11.2017 13:47 | Глас Српске

Vodeći regionalni underground techno festival organizuje promo turneju “Road To Moondance” koja ove subote starta u Sarajevu tačnije u Mikseru.

Za ovu priliku ekipa Moondance-a se pobrinila da po prvi put u BiH ugosti jednog on najboljih njemačkih DJ-eva, dijete Berghaina, kako mu mnogi tepaju - Olivera Deutschmanna. Zvijezdi večeri podršku će dati naše sve poznatije ime u svijetu techna - Forest People iz Prnjavora, Skeptik aka Pero FullHouse iz Hrvatske, pokretač i vlasnik Moondance Festivala, te domaćin koji se svojom produkcijom okreće svijetu - Borgie.

Moondance zvuk je kombinacija Detroita i Berlina pa specijalno za ovu priliku dovodimo DJ-a iz čuvenog Berghaina koji će predstaviti ono najsvježije u techno!

Najsrećniji posjetioci imaće priliku da osvoje vrijedne nagrade kao što su trodnevne ulaznice za MOONDANCE festival, te ploču Moondance Records.

✪ Line-up ✪

► Oliver Deutschmann (Berlin)

► Forest People (Prnjavor)

► Skeptik aka Pero FullHouse (Split)

► Borgie (Sarajevo)

✪ Oliver Deutschmann (Soma, Mobilee, Vidab, Innervisions /Berlin)

Oliver Deutschmann je jedan od najplodnijih berlinskih techno artista koji svojim energičnim setovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dugogodišnji rezident Berghaina izdaje za neke od najcijenjenijih etiketa plesne elektronike, od kultne Soma Records, preko Slim Audio, Mobilee, pa do mega poznate Dixonove Innervisions etikete. Podsjećamo da je ovo njegov prvi nastup u BiH!

Poslušajte ga ovdje:

https://soundcloud.com/oliverdeutschmann

✪Forest People (Planet Rhythm, Tic Tac Toe /BiH)

Producent i DJ iz Prnjavora koji je dokazao da se dobrim idejama i upornim radom može ostvariti uspjeh i ako dolaziš iz manjih sredina. U samo nekoliko godina svojom produkcijom koju izdaje na vodećim techno etiketama pod imenima Forest People i Oleka kao i jedinstvenim DJ nastupom u kojima pušta samo svoje stvari nametnuo se techno svijetu kao jedan od talentovanijih mlađih artista. To mu je omogućilo brojne nastupe u vodećim EU klubovima. Od 2014. Forest je rezidentni DJ Moondance Festivala.

Poslušajte ga ovdje:

https://soundcloud.com/forest-people

✪Skeptik aka Pero FullHouse (Moondance /Split)

Skeptik je relativno novi techno alias hrvatskog DJ-a, promotera, organizatora i vlasnika etikete - Pere FullHousea. Nakon 25 godina, preko 1500 nastupa, 300 organizovanih događaja i festivala kojima je aktivno stvarao Cro scenu, Pero je odlučio da pokrene projekt Skeptik baziran na mračnom, subverzivnom, apstraktnom i hipnotičkom technu. Pokretač je i vlasnik vodećeg techno festivala u Hrvatskoj - Moondance festivala koji je odavno izašao iz lokalnih granica. Takođe je vlasnik i Moondance recordsa koji se već svojim drugim izdanjem našao kao ploča mjeseca u prestižnom DJ Magu.

Poslušajte ga ovdje:

https://www.mixcloud.com/303Skeptik/transhuman-poetry/

✪Borgie (Adriatiko, Oscilator /Sarajevo)

Drugi predstavnik BiH snaga je ime dobro poznato kako lokalnoj, tako i regionalnoj sceni. Tehničar, Dj & Producent, Borgie!

Osnivač dvije sarajevske elektro, techno, eksperimentalne etikete Adriatiko Recordings i Psihometron. Izdao je i za Oscilator, Electronic Emergencies, Crobot Muzik, Decoded...

Poslušajte ga ovdje:

https://soundcloud.com/borgie

Ulaznice za ovu žurku će se prodavati na ulazu Mixer House-a po cijenama: 10 KM do ponoći, 15 KM do 01.00 h i 20 KM od 01:00h.

S obzirom na to da su rasprodane early bird festivalske ulaznice, zbog velikog interesovanja posjetilaca iz regije 21. novembra u prodaju će biti puštene early bird 2 karte!

Moondance festival biće održan od 9. do 11. avgusta 2018. godine u Trogiru, a prvi potvrđen headliner je najbolji svjetski live act – KiNK!© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица