“Zlatna malina” Donaldu Trampu i Melisi Mekarti

Agencije
“Zlatna malina” Donaldu Trampu i Melisi Mekarti

Američki predsjednik Donald Tramp i komedija o Šerloku Holmsu dobili su “nagradu” za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini.

“Holms i Votson” u kojem glume Vil Ferel i Džon Si Rajli, najveći je “dobitnik” sa osvojene četiri “Zlatne maline”, uključujući za kategoriju najgoreg filma i najgoreg rimejka ili nastavka. Rajli je proglašen najgorim sporednim glumcem u, kako je rekao utemeljitelj nagrade Džon Vilson, “bezveznoj parodiji” klasične britanske detektivske priče.

“Zlatna malina” nagrada je koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja, a utemeljena je 1980. godine, kao suprotnost holivudskim “Oskarima”. Tramp je osvojio “Zlatnu malinu” za najgoreg glumca za uloge u dva dokumentarna filma: “Smrt nacija” konzervativnog reditelja Dineša D'Suze i u “Farenhajt 11/9” liberalnog Majkla Mura. Savjetnica Bijele kuće Kelien Konvej proglašena je najgorom sporednom glumicom zbog svog arhivskog snimka korišćenog u filmu “Farenhajt 11/9”. U neuobičajenom obratu, Melisa Mekarti je dobila “Zlatnu malinu” za najgoru glumicu za svoju ulogu u komediji “The Happdžtime Murders” kao i nagradu koja se svake godine dodjeljuje onome ko se najbolje “iskupi” za prethodne glumačke grijehe, za dramu “Can you ever forgive me?” nominovanu za “Oskara”.

Film “Goti” o pokojnom njujorškom mafijaškom kumu Džonu Gotiju, sa Džonom Travoltom u glavnoj ulozi ostao je bez nagrada uprkos tome što je imao šest nominacija. Statua “Zlatne maline” košta oko pet dolara i u obliku je “maline veličine loptice za golf” koja se nalazi na rolni filma od 8 mm, a cijela je obojena zlatnom bojom.

Za nominovane i dobitnike glasa oko hiljadu članova “Zlatne maline” iz 24 zemlje, koji se za 40 dolara u udruženje mogu učlaniti mogu preko interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana