Žestok zvuk na novom materijalu britanske grupe The Prodigy

Mirna Pijetlović
Žestok zvuk na novom materijalu britanske grupe The Prodigy

Nestrpljenje među ljubiteljima muzike dostiže tačku ključanja kada bend najavi izlazak novog albuma poslije duže pauze, a naročito kada su u pitanju pioniri britanskog rejv zvuka, kultna grupa "The Prodigy".

Šesti po redu studijski album, na kojem će se naći 14 pjesama, naziva "The Day In My Enemy", trebalo bi da se u prodaji pojavi 30. marta ove godine.

Publika je do sada imala priliku da posluša dva singla sa predstojećeg albuma i to "Nasty" i "The Day Is My Enemy", koji obećavaju zaista žestok zvuk na novom materijalu.

Ovo je prvi album poznatog benda od "Inviders Must Die" iz 2009. godine, a kako kaže član Lijam Hovlet, nasilni zvuk albuma "obrisaće pod trenutnom scenom DJ-eva". 

- Mi smo uvijek bili kao neka velika metla koja čisti, odnosno briše umjetnički pod. Ali, ne smetaju nam. To su uglavnom DJ-evi. Ako je dens scena sastavljena od DJ-eva, to nas ne dotiče. Mi smo u drukčijoj zoni od njih. Ne stvarano muziku kakvu stvaraju oni. Smatramo da smo u nekom svom vlastitom području. Fanovi smo nekih ljudi na sceni, ali ako je scena sastavljena od DJ-eva, to nije zdravo. Potrebno je više bendova koji stvaraju ovakvu vrstu muzike - istakao je Hovlet.

Bend, koji je svoj vrhunac imao u devedesetima, poznat je po pjesmama koje su u to vrijeme harale svjetskim top-listama i klubovima poput "Smack My Bitch Up", "Voodo People", "No Good" (Start the Dance), "Breathe", "Firestarter".

Ako je suditi po singlovima koji najavljuju novi album, u klubove se, na radost mnogih, vraća dobra muzika koja će sigurno rasplesati sve ljubitelje kvalitetnog rejv zvuka.

NAGRADE

Podsjetimo, britanska grupa "The Prodigy" osvojila je mnogo nagrada, među kojima se ističu dvije "Brit Awards" nagrade, tri "MTV Video Music Awards", pet "MTV Europe Music Awards" nagrada, te dvije nominacije za prestižnu nagradu "Gremi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana