Зато што не одаберете оно што хоћете, живот вам наметне ствари

nedjeljnik.rs
Зато што не одаберете оно што хоћете, живот вам наметне ствари

Аник Шенар (38) била је на двадесет једном концерту Селин Дион и на леђима носи огромну тетоважу познате пjевачице. Недавно је читав дан провела на улици у Монтреалу, на столици на расклапање, чекајући прилику да се упозна са њом.

Да ли јој је било у реду да чека толико дуго? "Како то мислите, толико дуго?", одговорила је Шенарова. "Видjела сам је више од двадесет пута и никада је нисам упознала!"


Шенарова је била само једна од хиљаду људи који су малтене камповали чекајући да се Дионова појави на представљању линије ташни и аксесоара "Celine Doin Collecion ".

"Људи ме воле више од онога што радим", рекла је. "Вjенчавају се уз моје пjесме. Губе важне људе уз моје пjесме. Поново се вjенчавају уз неку другу."

Она се цијела даје. Не жели да звучи претенциозно. "Али они ми говоре: ‘Немој причати превише’ јер ћу се разбољети." Тешко јој пада то да се суздржава. "Када се дајем, онда се дам у потпуности."

Дио такве интензивне повезаности са фановима, вјерује, лежи у чињеници да је она отворена књига. Њени фанови знају колико се мучила да затрудни. Знали су да јој се муж разболио, и знали су када је преминуо. Знали су и када јој је брат умро само два дана касније, а затим, у августу, муж њене сестре.

"На мојим наступима, када се подигну завјесе, не стигнем ни да изговорим ништа, сви устану. И сви плачу", говори.

"Желим да ме воле до краја мог живота", додаје.

Протекле године, њен супруг Рене Анжелил преминуо је у својој 73. након 18 година борбе са раком грла. Био је њен менаџер откада је имала 12 година, а у браку су провели двадесет једну. Анжелилову сахрану преносили су медији широм Канаде.

Данас је, са својих 49 година, самохрана мајка са троје дјеце – Рене Чарлс, шеснаестогодишњак, и шестогодишњи близанци Нелсон и Еди.

У некој врсти вентила који људи пронађу након што им живот донесе велике промјене, "Селин можда истражује нешто од љубави коју гаји према моди", каже Дејв Плател, члан њеног менаџерског тима. "То је мјесто на којем може да се опусти."

Непосредно прије додјеле музичких награда Билборд 2016, пјевачица је позвала стилисту Лоа Роуча. Њихово партнерство отад је запечаћено, а за недјељу високе моде у Паризу 2016, Роуч је Селин обукао у "Ветементс" дукс од 885 долара са сликом Џека, Роуз и Титаника. Било је то бриљантно враћање двадесет година уназад, када се чинило да "My Heart Will Go On " пjевуши са сваког екрана и звучника.

Дионова се једном, 1999. године, нашла на листи најгоре обучених пошто је на додjели Оскара носила бијело одејло Џона Галијана. Ове године постала је модна икона. Снимила је видео за Вог. Послије неке гала вечери, у ручно израђеној Версаче хаљини на улици је јела хот дог. Логично, услиједила је и " Celine Doin Collecion ".

Овог љета, док је одсједала у Паризу – а њена европска турнеја већ је била распродата – направила је спектакл изашавши на предњи улаз као да је на ревији коју изводи једна жена. Једног дана носила је Ralph & Russo бијеле панталоне у стилу Бјанке Џегер, а другог кожу куће Givenchy.

Када је, након два мjесеца, напустила хотел, особље је стало у ред да је поздрави.

"Ако покажем снагу, моја дjеца ће бити снажна", рекла је. "Зато што не одаберете увијек оно што хоћете. Живот вам некад наметне неке ствари."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана