Youtube рjешава проблем: Пjесме ће ускоро звучати другачије

Агенције
Youtube рjешава проблем: Пjесме ће ускоро звучати другачије

Количина музичких видео снимака не може да се нађе ни на једном другом мjесту као што може на YouTube-у.

То је један од свjетских online сервиса за слушање музике, коју већина планете посјећује свакодневно, јер је бесплатан за гледање видео записа и гдје се може пронаћи скоро свака пјесма која нам падне на памет. Међутим, многи музички спотови су из времена када је визуелни садржај био намијењен старим телевизорима са једним звучником.

То квари искуство на модерним уређајима тако да би овим видео записима свакако користило унапређивање. YouTube је сада објавио на свом званичном блогу да је предузео прве кораке за рјешавање ове ситуације. Урадиће ремастеризацију скоро 1.000 музичких спотова са ознаком Universal Music Group.

YouTube и Universal Music Group заједно раде на ремастеризацији легендарних музичких спотова, тако да буду у „најбољем доступном квалитету видеа и звука”. Пројекат укључује нумере умjетника попут Билија Ајдола, Џенет Џексон, Том Петија, Бисти Бојса, Лејди  Гага, Лајонел Ричи и многих других.

Ако већ имате видео записе сачуване на YouTube или YouTube музичким листама, нећете морати да бринете о проналажењу нових линкова. Ремастеровани видео записи замијењују претходне верзије, остајући на истим URL-овима, са истим бројем приказа и бројем лајкова. Примјетићете када видео записи буду добили HD надоградњу и када у опису видите хаштег „Remastered”.

Двије компаније су у потпуности посвећене ремастеризацији готово 1.000 музичких спотова при чему ће се нова нумера додавати сваке недјеље током слиједеће године. Очекује се да ће свих 1.000 ремастерованих наслова бити доступно на YouTube-у прије краја слиједеће године, преноси PC Press.

Рад са UMG-ом значи да би YouTube требало да има приступ висококвалитетним снимцима, а вијести о надоградњи оштрине звука требало би да буду посебно добродошле за YouTube Music претплатнике. Надамо се да ће се и друге издавачке куће прикључити пројекту, али у међувремену можете погледати неке од плодова рада YouTube-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана