YouTube цензурише пјесму Догодине у Призрену

Агенције
YouTube цензурише пјесму Догодине у Призрену

Београд - Пјесма "Догодине у Призрену", коју изводе група Београдски синдикат и етно-група "Траг", могла би бити уклоњена са YouTube канала, иако је за само један дан приказивања имала више од 150.000 прегледа, истакао је члан "Београдског синдиката" Феђа Димовић.

Пјесма говори о страдању српског народа на Косову и Метохији, а у споту су приказани документарни снимци страдања српског народа и светиња на Косову и Метохији у албанском насиљу, као и призори бомбардовања 1999. године, преноси "Спутњик".

"Управо смо добили поруку од YouTube да је спот за песму "Догодине у Призрену" узнемирујућег садржаја, због чега "Јутјуб" разматра да га уклони. Као последица тога, моментално смо уклоњени са трендинга, где смо од синоћ били на позицији број један", написао је Димовић на свом "Facebook" профилу.

Пјесма је посвећена свим невиним жртвама на Косову и Метохији, са поруком да оне никада не буду заборављене.

"Свака част /YouTube/ на процјени! Може туча у ријалитију, а не може страдање српског народа. Може голотиња и простаклук, а не може спаљена црква! Ово је доказ да смо пјесмом узбуркали многе духове. Настављамо да се боримо! Нема повлачења, нема предаје! Догодине у Призрену!", написао је Димовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана