Врхунски мафијаши у драми “Ирац” Мартина Скорсезеа

Агенције
Врхунски мафијаши у драми “Ирац” Мартина Скорсезеа

Прва најава дуго очекиване биографске крими-драме “Ирац” (у којој ћемо поново гледати легендарне Роберта де Нира, Ала Паћина, Харвија Кајтела, Џоа Пешија и Бобија Канавалеа као врхунске мафијаше) недавно је објављена и оставила је утисак на све обожаваоце славних глумаца који жељно ишчекују њихово заједничко појављивање на филму.

Филм “Ирац” базиран је на књизи “I heared you paint houses” аутора Чарлса Бранта, у којој је прича о нестанку синдикалног вође Џимија Хофе представљена из перспективе његовог наводног убице, Ирца Френка Ширана. Филм је режирао чувени Мартин Скорсезе.

Ово ће бити најскупљи Скорсезеов филм до сада с обзиром на то да је радња филма смјештена у два раздобља у којима ће морати да се дигитално дораде ликови које тумаче Роберт де Ниро, Ал Паћино и Џо Пеши.

Де Ниро ће за потребе филма морати да изгледа као да му је 30 година, а биће коришћени слични ефекти као у филму “Необични случај Бенџамина Батона”.

Де Ниро у филму тумачи лик Ширана, плаћеног убице који ради за мафију. Он је највјероватније повезан са убиством Хофе, којег глуми Паћино.

Џо Пеши игра улогу Расела Бафалина, шефа мафије поријеклом са Сицилије чија је мисија да уједини комплетну источну обалу у организацију “Коза ностра”. Његов противник је Анђело Бруно којег глуми Харви Кајтел.

“Ирац” ће ујединити Скорсезеа с Де Ниром и Пешијем након 22 године и њихове посљедње сарадње на филму “Казино”. Пеши се повукао из глуме 2010. године, али га је Скорсезе, након многих неуспјешних покушаја, успио наговорити да се врати још једном за овај филм. С друге стране, Кајтелов посљедњи посао са Скорсезеом је био 1976. године у филму “Таксиста”. Гангстерски филмски ветеран Паћино, који је радио с Де Ниром у филму “Кум 2” први пут ће радити са Скорсезеом, испуњавајући снове многих фанова.

Филм “Ирац” у потпуности је продуцирао “Нетфликс”, а премијерно ће бити приказан на јесен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана