“Van Hejlen” sljedeće godine na svjetskoj turneji?

Glas Srpske
“Van Hejlen” sljedeće godine na svjetskoj turneji?

Prema glasinama koje su se proširile putem nekoliko medija, bend “Van Hejlen” bi mogao da se okupi sljedeće godine i da organizuje stadionsku turneju, a postavi bi se navodno priključio i basista Majkl Entoni.

Ako se ove glasine pokažu kao istinite, to bi bila prva turneja benda poslije gotovo 35 godina u klasičnoj postavi, koja uključuje Dejvida Lija Rota, Majkla Entonija, Edija i Aleksa van Hejlena. Oni su posljednji nastup u toj postavi imali u septembru 1984. godine, dok je bend svoju posljednju turneju odradio prije tri godine.

Od pomenutih članova, koji su odlazili i vraćali se, Rot se u bend vratio 2007. godine, a basistu Entonija je godinu dana ranije zamijenio sin Edija van Hejlena, Volfgang van Hejlen. Glasine je podstakao intervju koji je Dejvid Li Rot dao za magazin “Vulture”, kao i radio-voditelj Edi Trank.

Rot je u intervjuu nagovijestio da bi turneja mogla da počne već sljedećeg ljeta, i to na velikim sportskim stadionima u društvu poznatih muzičara. Nakon što je izgovorio te riječi, sve je ostavio na čitanju između redova jer “ako ispadne da je pustio ovu informaciju, bend će se ograditi do zvanične potvrde”.

U nastavku je ipak otkrio ko bi mogao da im pravi društvo na stadionima. Navodno su kontaktirani “Metalika”, “Gans end rouzes”, “Fu fajters” i Kris Stejplton, koji su rekli da bi, ukoliko se turneja zaista ostvari, rado učestvovali.

Voditelj radio-emisije “SiriusDžM” Edi Trank takođe je ponovio ove glasine koje je navodno saznao iz povjerljivih izvora koji su mu otkrili da će “Van Hejlen” takođe vratiti starog člana, basistu Majkla Entonija. Ali, i on je bio oprezan sa tom izjavom s obzirom na istoriju velikih najava “Van Hejlena” koje se uglavnom ne bi ostvarile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana