“Ван Хејлен” сљедеће године на свјетској турнеји?

Глас Српске
“Ван Хејлен” сљедеће године на свјетској турнеји?

Према гласинама које су се прошириле путем неколико медија, бенд “Ван Хејлен” би могао да се окупи сљедеће године и да организује стадионску турнеју, а постави би се наводно прикључио и басиста Мајкл Ентони.

Ако се ове гласине покажу као истините, то би била прва турнеја бенда послије готово 35 година у класичној постави, која укључује Дејвида Лија Рота, Мајкла Ентонија, Едија и Алекса ван Хејлена. Они су посљедњи наступ у тој постави имали у септембру 1984. године, док је бенд своју посљедњу турнеју одрадио прије три године.

Од поменутих чланова, који су одлазили и враћали се, Рот се у бенд вратио 2007. године, а басисту Ентонија је годину дана раније замијенио син Едија ван Хејлена, Волфганг ван Хејлен. Гласине је подстакао интервју који је Дејвид Ли Рот дао за магазин “Вултуре”, као и радио-водитељ Еди Транк.

Рот је у интервјуу наговијестио да би турнеја могла да почне већ сљедећег љета, и то на великим спортским стадионима у друштву познатих музичара. Након што је изговорио те ријечи, све је оставио на читању између редова јер “ако испадне да је пустио ову информацију, бенд ће се оградити до званичне потврде”.

У наставку је ипак открио ко би могао да им прави друштво на стадионима. Наводно су контактирани “Металика”, “Ганс енд роузес”, “Фу фајтерс” и Крис Стејплтон, који су рекли да би, уколико се турнеја заиста оствари, радо учествовали.

Водитељ радио-емисије “СириусЏМ” Еди Транк такође је поновио ове гласине које је наводно сазнао из повјерљивих извора који су му открили да ће “Ван Хејлен” такође вратити старог члана, басисту Мајкла Ентонија. Али, и он је био опрезан са том изјавом с обзиром на историју великих најава “Ван Хејлена” које се углавном не би оствариле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана