Van Gog: Viline vode put za bajku

Mirna Pijetlović
Van Gog: Viline vode put za bajku

Jedan od najpoznatijih srpskih bendova na muzičkoj sceni "Van Gog" ovih dana snima spot u Vrnjačkoj Banji za pjesmu "Viline vode".

Zvonimir Đukić - Đule, frontmen "Van Goga",  je rekao da su prije godinu, kada je izašao album, obećali poštovaocima njihove muzike da će ekranizovati spotom svaku pjesmu sa albuma "Neumeren u svemu".

- Ovo je peti spot po redu koji snimamo. U pitanju je jedna bajkovita radnja. Ovoga puta smo šansu dali mladim ljudima koji do sada nisu radili nijedan spot i kojima je ovo prvi rad. Vrlo su talentovani i entuzijasti su - rekao je Đule i naglasio da je ovo prvi spot od ukupno 80 koje su do sada snimili i da radi jedna potpuno mlada ekipa.

Kadrovi za spot "Viline vode" snimani su u dvorcu "Belimarković" u Vrnjačkoj Banji, kao i na Goču, ali spot će sadržavati i još par lokacija Vrnjačke Banje.

- Vrnjačka Banja je moj grad i jeste moj izbor. Ali, nažalost, spot je forma koja više nijednu televiziju ne zanima, što je tužno. Ovo više radimo da bismo održali da se vatra u ognjištu ne ugasi, nego da se prepustimo toj nekoj kolotečini i da kažemo "eto, ne vredi, dižemo ruke". Imamo i tu mogućnost, ali smo se nje odrekli - kazao je Đule iz "Van Goga".

Grupa "Van Gog" je dobitnik ovogodišnje prestižne nagrade "2014 MTV Europe Music Anjards" u kategoriji najboljeg regionalnog izvođača. To je drugi put da su proglašeni za najboljeg izvođača u regionu, a isto priznanje su dobili 2007. godine.
- Nagrada dođe kao vetar u jedra. Kako 2007. tako i ove godine. Ne donosi nikakav novac, a stavlja ti puno toga u obavezu, da na sledećem albumu i turneji budeš drugačiji od prethodnih, da se stilski menjaš i da kroz taj kreativni proces ideš nezaustavljivo - ispričao je Đule.

Inače, ovaj spot će ujedno biti i najava drugog dijela "Unplugged" turneje i to prvi put u karijeri grupe "Van Gog".

Prognoze

Za album "Neumeren u svemu" Đule kaže da će se vidjeti kako će ga publika prihvatiti i da ne voli da daje prognoze.

- Prepustimo se i uradimo ono što hoćemo. To je kao spust čamcem niz reku, neki adrenalinski rafting kojim se mi bavimo. Prognoze ne dajemo, ali dajemo sebe maksimalno i predano, kako na albumu tako i na setu, kao što je ovaj u Vrnjačkoj Banji, gde snimamo spot za pesmu "Viline vode" - kazao je Đule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana