Umjetnička kolekcija Džordža Majkla na aukciji

Agencije
Umjetnička kolekcija Džordža Majkla na aukciji

Više od 170 umjetničkih djela iz privatne kolekcije pjevača Džordža Majkla biće na aukciji na internetu s ciljem da bude sakupljen novac za filantropske svrhe, koje je pokojni britanski pjevač i autor podržavao.

U kolekciji se nalaze radovi vodećih članova pokreta “Mlada britanska umjetnost”, kao što su Demijen Hirst, Trejsi Emin, Sara Lukas i Majkl Krejg Martin, koji su postali istaknuti autori tokom devedesetih godina.

Među umjetničkim djelima su Hirstovi radovi formaldehidom i Eminini neoni i vezovi.

Aukcija će trajati do petka, 15. marta, a organizuje je aukcijska kuća “Kristis”.

- Ime Džordža Majkla odjekuje među obožavaocima širom svijeta i govori o pionirskom kreativnom duhu. Njegova kolekcija odražava ovaj revolucionarni duh u dinamičnoj grupi umjetnika i posvećenost umjetnosti - kazala je saradnik i specijalista za savremenu umjetnost u londonskoj aukcijskoj kući Paola Saracino-Fendi.

Predmeti iz kolekcije biće i javno izloženi sljedeće sedmice, a njihova vrijednost procjenjuje se između 522 dolara i 1,96 miliona dolara.

Majkl je preminuo 2016. godine, a tokom muzičke karijere, koja je počela ranih osamdesetih, prodao je više od stotinu miliona primjeraka albuma širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana