Ukrajina zabranila Rusima nastup na Evroviziji

Agencije
Ukrajina zabranila Rusima nastup na Evroviziji

Domaćin ovogodišnjeg "Evrosonga" Kijev zabranio je nastup na takmičenju ruskoj predstavnici Juliji Samojlovoj sa pjesmom "Flame is burning", jer je pjevala na Krimu.

Ukrajinska obavještajna agencija objavila je da je sporno to što je Julija nastupala u Kerču na Krimu 2015, godinu poslije ruske aneksije. Ukrajina je zabranila ulazak u zemlju svima koji su, po njihovom mišljenju, ilegalno boravili na tom poluostrvu. Čini se da izuzetak nije ni ruska predstavnica, a Rusi su i prije zabrane najavljivali da će bojkotovati takmičenja. Rusija je prošle godine oštro protestovala zbog pobjede ukrajinske predstavnice Džamale s pjesmom "1944", koja govori o Staljinovom protjerivanju Tatara s Krima. Julija je od djetinjstva vezana za invalidska kolica, a šira javnost upoznala ju je prije tri godine na otvaranju Paraolimpijskih igara u Sočiju, ali i u ruskom "Iks faktoru", kada je pjevala "Molitvu" Marije Šerifović.

Ulazak u Ukrajinu bi mogao biti zabranjen i jermenskoj učesnici "Evrovizije" Arcvik Artunjan zbog njene ranije posjete Krimu, objavila je radio-stanica "Govorit Moskva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana