Украјина забранила Русима наступ на Евровизији

Агенције
Украјина забранила Русима наступ на Евровизији

Домаћин овогодишњег "Евросонга" Кијев забранио је наступ на такмичењу руској представници Јулији Самојловој са пјесмом "Фламе ис бурнинг", јер је пјевала на Криму.

Украјинска обавјештајна агенција објавила је да је спорно то што је Јулија наступала у Керчу на Криму 2015, годину послије руске анексије. Украјина је забранила улазак у земљу свима који су, по њиховом мишљењу, илегално боравили на том полуострву. Чини се да изузетак није ни руска представница, а Руси су и прије забране најављивали да ће бојкотовати такмичења. Русија је прошле године оштро протестовала због побједе украјинске представнице Џамале с пјесмом "1944", која говори о Стаљиновом протјеривању Татара с Крима. Јулија је од дјетињства везана за инвалидска колица, а шира јавност упознала ју је прије три године на отварању Параолимпијских игара у Сочију, али и у руском "Икс фактору", када је пјевала "Молитву" Марије Шерифовић.

Улазак у Украјину би могао бити забрањен и јерменској учесници "Евровизије" Арцвик Артуњан због њене раније посјете Криму, објавила је радио-станица "Говорит Москва".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана