Ubici Džona Lenona žao što je ispao idiot

Agencije
Ubici Džona Lenona žao što je ispao idiot

Njujork - Mark Čepmen se 34 godine nakon što je ubio muzičku legendu Džona Lenona konačno pokajao.Čepmen, koji danas ima 59 godina, izdržava doživotnu kaznu u zatvoru Vende, u Oldenu, u državi Njujork.

Prema pisanju "Indipendenta", ubica bivšeg "Bitlsa" je tokom nedavnog saslušanja pred komisijom za puštanje iz zatvora na uslovnu slobodu, rekao: "Žao mi je što sam ispao takav idiot i izabrao loš put do slave. Žao mi je zbog velikog bola koji sam nanio. Mnogi su ga voljeli. Bio je talentovan i fantastičan čovjek. Mnogi ljudi i dalje pate. Znam da to nije zločin kao bilo koji drugi."

Njegova molba je, uprkos pokajanju, osmi put odbijena.

Komisija je u obrazloženju odluke navela da i dalje postoji realna mogućnost da bi on ponovo prekršio zakon, te da je njegova sloboda "inkompatibilna sa bezbjednošću društva".

Slavnog britanskog muzičara Čepmen je ubio 8. decembra 1980. u Njujorku, ispalivši u njega pet hitaca na ulazu u zgradu Dakota u kojoj je Lenon živio. Osnivač i vođa "Bitlsa" je imao 40 godina kada je ubijen.

Njegova udovica Joko Ono se žestoko protivi oslobadanju Čepmena, koji od 2000. ima pravo da svake druge godine podnosi zahtjev za puštanje na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana