Убици Џона Ленона жао што је испао идиот

Агенције
Убици Џона Ленона жао што је испао идиот

Њујорк - Марк Чепмен се 34 године након што је убио музичку легенду Џона Ленона коначно покајао.Чепмен, који данас има 59 година, издржава доживотну казну у затвору Венде, у Олдену, у држави Њујорк.

Према писању "Индипендента", убица бившег "Битлса" је током недавног саслушања пред комисијом за пуштање из затвора на условну слободу, рекао: "Жао ми је што сам испао такав идиот и изабрао лош пут до славе. Жао ми је због великог бола који сам нанио. Многи су га вољели. Био је талентован и фантастичан човјек. Многи људи и даље пате. Знам да то није злочин као било који други."

Његова молба је, упркос покајању, осми пут одбијена.

Комисија је у образложењу одлуке навела да и даље постоји реална могућност да би он поново прекршио закон, те да је његова слобода "инкомпатибилна са безбједношћу друштва".

Славног британског музичара Чепмен је убио 8. децембра 1980. у Њујорку, испаливши у њега пет хитаца на улазу у зграду Дакота у којој је Ленон живио. Оснивач и вођа "Битлса" је имао 40 година када је убијен.

Његова удовица Јоко Оно се жестоко противи ослобадању Чепмена, који од 2000. има право да сваке друге године подноси захтјев за пуштање на слободу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана