Турчин који је изазвао несрећу у којој је страдао Шаулић био под дејством алкохола и дроге

Агенције
Турчин који је изазвао несрећу у којој је страдао Шаулић био под дејством алкохола и дроге

Турчин Алсин Левент (35), који је 17. фебруара изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо Шабан Шаулић и даље се налази у истражном затвору.

Према посљедњим информацијама, Алсин Левент је у тренутку када се несрећа догодила био под дејством алкохола и дроге.

“Током истраге, недвосмислено је потврђено да је 17. фебруара 2019. године био под дејством алкохола и дроге (канабис)”,  рекао је државни тужилац из Билефелда Кристоф Макел, преносе Новости.

Према најавама из Државног тужилаштва у њемачком граду Билефелду, питање је дана када ће бити комплетиран извјештај о удесу на аутопуту два, код искључења за Гитерслох. Државни тужилац Кристоф Макел каже да ће јавности тада бити дат и суд вјештака о узроку трагедије која је однијела два живота. Поред легендарног пјевача Шабана Шаулића погинуо је и његов блиски пријатељ, клавијатуриста Мирсад Керић, док је Шаулићев кум Слободан Стојадиновић тешко повријеђен.

Возач мазде”Алсин Левент оптужен је за убиство из нехата и по хитном поступку спроведен је у истражни затвор.

“Оптужени дефинитивно није имао возачку дозволу”, рекао је новинар регионалнг дневног листа који је извјештавао о овој трагедији, Карстен Боргмајер.

“Тамо је владала велика ужурбаност. Спасилачки тимови и љекари хитне помоћи управо су напуштали мјесто удеса. Повријеђени путници су већ били на путу ка оближњим болницама. Аутомобили који су се сударили били су од силине ударца, преврнути под углом од 180 степени на средњој коловозној траци, оној која је предвиђена за претицање”, додао је он.

Шабан Шаулић сахрањен је 22. фебруара у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана