Tragična priča o Reneu iz serije Alo, alo

Agencije
Tragična priča o Reneu iz serije Alo, alo

Prije tačno godinu dana preminuo je britanski glumac Gorden Kej koji se proslavio ulogom Renea u kultnoj seriji "Alo, alo!". Gorden je preminuo u 76. godini života, u domu za penzionere gdje je proveo svoje posljednje godine.

Ono što malo ljudi zna jeste da je glumac patio od teškog oblika demencije i da u svojim posljednjim danima nije prepoznavao nikog od porodice i prijatelja.


"Nije prepoznavao ni sebe, stajao i pričao, ali vas više poznavao. Govorio je mnogo, ali to ništa nije imalo smisla. Bio je u nekom svom malom svijetu", rekao je za Rejmont Šatelvort, suprug Gordenove rođake Šajle.

"Nisam previše tužan jer je njemu smrt došla kao blagoslov. Nije bilo šanse da mu se stanje poboljša", rekao je Šatelvort nakon njegove smrti.

O njemu se navodno brinula i njegova koleginica iz serije 'Alo, alo!", glumica Sju Hodž koja je glumila konobaricu Mimi s kojom je Rene imao aferu.

"Nije imao braće ni sestara, samo rodbinu. Nikad se nije ženio i ostao je samotnjak do kraja. Bio je jako usamljen. Sve je to jako tužno", ispričao je Šatelvort.

U svojim memoarima objasnio je da je neobičan način pisanja njegovog imena zapravo rezultat tipfelera u sindikatu glumaca Equity. Naime, njegovo pravo ime je Gordon, ali je neko slučajno upisao Gordenšto je na kraju usvojio kao istinu.

Njegovoj glumačkoj karijeri presudila je nesreća 1990. godine, kad je zadobio teške povrede glave i završio s gubitkom pamćenja. Njegov saradnik Džeremi Lojd, koji je takođe radio na njegovim memoarima, rekao je da su mu pomagali da se oporavi tako što su mu puštali epizode serije "Alo, alo!".

U autobiografiji 1989. godine otkrio je da je gej, pisao je da mu je u mladosti bilo teško kao "debeljuškastom, sramežljivom, gej dječaku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana