Тибор&Баш Челик“ представили сингл и спот „За Езру” VIDEO

nezavisne.com
Тибор&Баш Челик“ представили сингл и спот „За Езру” VIDEO

Бањалучки музичар Тибора Тишма недавно је окупио музичке истомишљенике који су заједничким креативним снагама покренули бенд „Тибор & Баш Челик“, те публици представљају први сингл и спот „За Езру“.

Ово је прва у низу ауторских пјесама које су снимане у једном од најбољих студија – „Паваротти“ у Мостару, под продуцентском палицом Ђанија Первана.

Тибор Тишма истиче да „Тибор & Баш Челик” није нешто што је замислио да буде само „пројекат“ са стране и није само излет ван бенда Алеџандриа.

„Од почетка стварања знао сам да овај материјал захтијева нешто потпуно другачије од оног гдје сам некако постао јако комфоран у стваралачком смислу. Свјесно сам одлучио да овај материјал треба другачији став, искуства и музичке укусе и на првом мјесту једну огромну количину креативне ињекције која је дошла од стране чланова ‘Баш Челика’, људи који су осјетили да имају много тога да кажу у овом новом саставу”, истакао је Тишма.

Састав „Баш Челик” чине Срђан Лакић на гитари, Озрен Миодраговић - хармоника, Велемир Душанић - бубњеви, Михаило Савић - бас гитара, те Ранко Павић – труба. Тибор је свирао гитару и бањо, што је варирало од пјесме до пјесме коју су стварали, док је продуцент новог материјала познати музички зналац Ђани Перван.

Тибор истиче да је правац новог материјала, као и сингла „За Езру” јако неодређен, те да се нису закључали у одређен стил. Стварање материјала је текло спонтано, док су текстови пјесама и поруке које стихови носе јако чисте и без скривања између редова говоре, односно пјевају о свакодневним стварима, апсурдима који нас окружују, па до многобројних других тема које су тренутна инспирација.

Видео спот за сингл „За Езру” снимао је Горан Ратковић Гогсон, који је самој причи приступио веома студиозно и направио једну посебно енергичну видео причу, која прати динамику самог сингла.

Тибор открива да ће у наредном периоду заједно са саставом „Баш Челик” представити низ синглова и видео спотова, те да ће наредна музичка прича пред публиком бити на прољеће, што ће бити увертира за сезону концерата и фестивала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана