Tejlor Svift javno podržala demokrate

Agencije
Tejlor Svift javno podržala demokrate

Pravu buru reakcija u Americi nedavno je izazvala izjava američke pop zvijezde Tejlor Svift (28) koja se dosad suzdržavala od javnih političkih istupa, a sada je javno podržala demokrate. Na svojstven način na ovo je reagovao i predsjednik Donald Tramp.

 Na svom “Instagram” profilu ona je objavila kako je odlučila da promijeni svoje mišljenje, te da je sada vrijeme da dijeli svoje političke stavove. Istakla je da je podržavala demokratskog kandidata za američki Senat u rodnom Tenesiju, te je žestoko napala njegovu suparnicu i Trampovu miljenicu, republikanku Maršu Blekburn.

- Kao i ranije, htjela bih da nastavim da glasam za žene u politici. Međutim, Maršu Blekburn ne mogu podržati. Njen istup u Kongresu me plaši i zbunjuje. Ta žena glasala je protiv izjednačenja plata za muškarce i žene. Glasala je protiv prijedloga zakona o nastojanju da žene budu zaštićene od nasilja, silovanja i praćenja. Glasaću za Fila Bredesena u Senatu i Džima Kupera u Predstavničkom domu - objasnila je Svift.

Predsjednik Donald Tramp se, naravno, oglasio povodom ove objave.

- Sada njenu muziku volim 25 odsto manje nego ranije - kazao je Tramp.

Prije nego što je izabran za predsjednika, Tramp je o njoj govorio s puno topline. Njenu muziku je nazivao prijatnom i toplom.

- Ne mogu glasati za nekoga ko nije spreman da se bori za poštovanje svih Amerikanaca, bez obzira na boju njihove kože, pol ili na to koga vole - napisala je Svift.

Pozvala je svoje obožavaoce da se prijave u registar birača, da se informišu i edukuju o kandidatima koji se takmiče u njihovoj državi, te da glasaju za one kandidate čiji stavovi su najpribližniji vrijednostima za koje se i sami zalažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana