Tehno velikan stiže na Festival 84

Glas Srpske
Tehno velikan stiže na Festival 84

Olimpijskoj postavi novog "Egzitovog" Festivala 84 na Jahorini, koji predvode Sigma, Asian Dub Fondation i Umek, pridružuje se globalni tehno velikan, Joris Voorn.

Holandski superstar DJ već niz godina se nalazi u samom vrhu svjetske scene, nastupajući kao hedlajner najvećih svjetskih festivala i megaklubova na Ibici. Jedan je od rijetkih koji uživa privilegiju da je rezident ne jednog, već čak dva od tri najpopularnija kluba na čuvenom španskom ostrvu, Amnesia i Ushaia! Uz nekolicinu kolega, definisao je savremenu tehno scenu i pomogao da se Amsterdam pretvori u današnji epicentar elektronske muzike.

Joris Voorn nalazi se u samom epicentru holandske elektronske muzičke scene. Njegov izraz spaja modernu umjetnost i tehnologije kojom vlada sa lakoćom. Posljednji album "Nobody Knows", američka "Bilbord" lista proglasila je za najbolji elektronski album 2014. godine, dok je njegov posljednji EP "I Ran The Zoo" objavljen 2017. kritika podigla u zvijezde.

Još 2003. godine osvojio je nagradu za talenat godine u svojoj zemlji, da bi odmah zatim njegova popularnost eksplodirala uz traku "Incident", koja se tog ljeta vrtjela u svim klubovima od The Sub Club do Circo Loco i koji su u setovima puštali Carl Cox, Derrick Max i Laurent Garnier.

Svoj status dodatno je zakucao 2009. hitom "Sweeo The Floor", koji je iste godine proglašen za himnu Ibice. Pored fantastičnih tehno i hau setova, on je i vlasnik dvije etikete, Rejected i Green, a kao producent i DJ osvojio je poštovanje svih kolega iz muzičke industrije, žareći i paleći na nastupima širom sveta.

Njemu će se na Festivalu 84. koji će od 15. do 18. marta biti održan na olimpijskoj Jahorini u organizaciji "Egzit" tima, pridružiti proslavljeni internacionalni, regionalni i domaći izvođači, kao što su Sigma, Asian Dub Foundation, Umek, Burak Džeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan...

Program festivala se kreira po formuli 2+2 korišćenoj i za izrazito uspešni Sea Star festival u Umagu. Tako će prvi dan festivala imati večernju žurku zagrijavanja, a naredna dva biće otvorena u punom kapacitetu i u toku dana na ski-stazi i tokom noći u zatvorenim lokacijama. Posljednji dan biće rezervisan za žurku zatvaranja, sa kojom će ujedno i zvanično biti zatvorena zimska sezona u Olimpijskom centru Jahorina.

Promo cijena ulaznica

Izuzetno ograničen broj dnevnih ulaznica za Festival 84 sa 50 odsto popusta, po poklon cijeni od 19 maraka, biće dostupan samo 24 časa ili do isteka zaliha danas. Dnevna ulaznica, pored pristupa svim zonama festivala za kupljen dan, omogućava i pristup žurkama zagrijavanja 15. marta i zvaničnoj žurci za zatvaranje skijaške sezone na Jahorini 18. marta. U prodaji je i dvodnevni komplet ulaznica za Festival 84 po cijeni sa 50 odsto popusta od 39 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana