Svjetski zvuk i di-džejevi u Bosanskom Petrovcu

Milijana Latinović
Svjetski zvuk i di-džejevi u Bosanskom Petrovcu

Prvi "Fat Cat " festival elektronske muzike u BiH biće održan 31. jula i 1. avgusta na lokaciji Medeno polje, nedaleko od Bosanskog Petrovca.

Ljubitelje elektronske muzike očekuju dva dana i dvije noći dobrog provoda uz di-džejeve iz BiH, Srbije, Njemačke, Poljske i Slovenije. Neka od najavljenih imena koja su potvrdila svoj dolazak su: TML, "Dronheadz", "Glia", "Late at night" i drugi.

Na ideju o organizovanju jednog ovakvog festivala došla je grupa mladih Petrovčana, okupljenih u Udruženju LEM.

- Ideja se rodila spontano, a onda je krenula realizacija. S obzirom na to da se bavim muzikom i poznajem većinu di-džejeva, nije bilo teško dogovoriti saradnju s njima - kazao je organizator Zekerija Meškić.

Dodaje da veliki broj mladih iz ove opštine nije u mogućnosti da posjećuje festivale kao što je "Egzit", te su organizatori i tu vidjeli potrebu za organizovanjem prvog "Open Air" festivala u BiH.

- Želimo duh jednog ovakvog festivala da donesemo u naš grad i svojim sugrađanima, ali i ostalim posjetiocima pružimo dobru zabavu - kazao je Meškić te dodao da je ulaz besplatan.

Organizatori se nadaju velikom broj posjetilaca s obzirom na to da lokacija na Medenom polju pruža mogućnost za kampovanje.

- Očekujemo da će ne samo besplatan ulaz, već i idealna lokacija za kampovanje privući brojne zaljubljenike elektronske muzike, te da ćemo se svi skupa dobro provesti - rekla je organizator Vesna Budimir.

Dodaje da je cilj da festival postane tradicionalan i da se održava svake godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana