Свјетски звук и ди-џејеви у Босанском Петровцу

Милијана Латиновић
Свјетски звук и ди-џејеви у Босанском Петровцу

Први "Fat Cat " фестивал електронске музике у БиХ биће одржан 31. јула и 1. августа на локацији Медено поље, недалеко од Босанског Петровца.

Љубитеље електронске музике очекују два дана и двије ноћи доброг провода уз ди-џејеве из БиХ, Србије, Њемачке, Пољске и Словеније. Нека од најављених имена која су потврдила свој долазак су: TML, "Dronheadz", "Глиа", "Late at night" и други.

На идеју о организовању једног оваквог фестивала дошла је група младих Петровчана, окупљених у Удружењу ЛЕМ.

- Идеја се родила спонтано, а онда је кренула реализација. С обзиром на то да се бавим музиком и познајем већину ди-џејева, није било тешко договорити сарадњу с њима - казао је организатор Зекерија Мешкић.

Додаје да велики број младих из ове општине није у могућности да посјећује фестивале као што је "Егзит", те су организатори и ту видјели потребу за организовањем првог "Open Air" фестивала у БиХ.

- Желимо дух једног оваквог фестивала да донесемо у наш град и својим суграђанима, али и осталим посјетиоцима пружимо добру забаву - казао је Мешкић те додао да је улаз бесплатан.

Организатори се надају великом број посјетилаца с обзиром на то да локација на Меденом пољу пружа могућност за камповање.

- Очекујемо да ће не само бесплатан улаз, већ и идеална локација за камповање привући бројне заљубљенике електронске музике, те да ћемо се сви скупа добро провести - рекла је организатор Весна Будимир.

Додаје да је циљ да фестивал постане традиционалан и да се одржава сваке године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана