Švedska pobjednik ovogodišnje Evrovizije FOTO

Tanjug
Švedska pobjednik ovogodišnje Evrovizije FOTO

Beč - Predstavnik Švedske Mans Semerlev pobjedio je sioć u finalu Pjesme Evrovizije održanom u Beču, dok je predstavnica Srbije Bojana Stamenov zauzela 10. mjesto.

Šveđanin je pobjedio prije završetka zvaničnog glasanja, pošto je ostvario nenadmašiv rezultat i na kraju osvojio 365 poena, druga je Rusija, a treća Italija.

Predstavnica Srbije osvojila je 53 poena, a u finalu ovog takmičenja nastupila je sinoć, pod rednim brojem osam, u prvom dijelu završnice Evrosonga.

Od finalista iz regiona predstavnik Crne Gore na Pjesmi Evrovizije Nenad Knežević Knez, sa pejsmom Željka Joksimovića, osvojio je 12. mjesto sa 44 poena.

Slovenija je, kao prva zemlja učesnica, otvorila veliko finale, u kojem se takmičilo rekordnih 27 zemalja, pošto je po prvi put nastupila i Australija.

U finalnom dijelu učestvovali su Slovenija, Francuska, Izrael, Estonija, Velika Britanija, Jermenija, Litvanija, Srbija, Norveška, Švedska, Kipar, Australija, Belgija, Austrija, Grčka, Crna Gora, Njemačka, Poljska, Letonija, Rumunija, Španija, Mađarska, Gruzija, Azerbejdžan, Rusija, Albanija, Italija.

U glasanju je učestvovalo 40 zemalja, koliko je ukupno uzelo učešće u ovogodišnjoj, 60-oj Pjesmi Evrovizije.

Predstavnica Srbije dobila je 12 poena jedino od Crne Gore.

Od Makedonije 10, Slovenije 6, Austrijalije i Švajcarske po 5, Austrije, Češke i Italije po 3, Albanije i Izraela po 2, Holandije i Velike Britanije po 1 poen.

Bojana Stamenov, međutim, pobjednica je po popularnosti, ocjenio je šef delegacije Srbije na Pjesmi Evrovizije dan prije finala.

On je istakao da je ostvaren efekat da je Bojana faktički pobjedila na Evrosongu prije njegovog samog održavanja.

Bojana je bila miljenica medija, ali i brojnih fanova Evrosonga koji su doputovali u Beč.

Njena pjesma nailazila je svugdje, gdje se izvodila u Beču, na oduševljenje prisutnih.

Inače u pres-sali, za vrijeme nastupa Albanije, novinari te zemlje mahali su i sa zastavom Kosova.

Prethodno se na bečkom trgu ispred Vijećnice, u Evrovizijskom selu, gdje je preko velikog ekrana više desetina ljudi pratilo direktan prenos, dogodio manji incident kada se ne binu na kojem je bio postavljen ekran, popela jedno osoba sa zastavama Albanije, Kosova i Velike Albanije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana