Sve spremno za drugi “BL Rising”: Zvuci andergraund muzike u Banjaluci

Glas Srpske
Sve spremno za drugi “BL Rising”: Zvuci andergraund muzike u Banjaluci

Ljubitelji dobrog andergraund zvuka, poštovaoci autorskih bendova i obožavaoci kvalitetnih svirki ovog vikenda će sve to moći iskusiti u Banjaluci, na ovogodišnjem “BL Risingu”. Jedan od najvećih andergraund događaja u regionu biće održan u banjalučkom “Siti pabu” u petak i u subotu. Publici će se predstaviti osam bendova, raznovrsnih žanrova, tako da će svako pronaći nešto po svom ukusu.

Glavna imena ovogodišnjeg “BL Rising” su hardkor bend “Dick is Dead” iz Doboja, koji će nastupiti prve večeri festivala i slavni spid/treš metal bend “Bombarder” iz Sarajeva i Beograda, koji će biti glavna zvijezda druge večeri.

Prve večeri uz “Dick is Dead” nastupiće i alternativni metal bend “Reluctant” iz Tuzle, te nuklearni treš metal bend “Degenek” i hip-hop sastav “Grin Bulz” iz Banjaluke. Druge večeri publika će moći da čuje i treš/det metal bend “Futurephobia” (Sanski Most/Prijedor/Banjaluka), treš metal bend “Cornix” i eksperimental bend “Doom Man” iz Banjaluke.

“BL Rising” je nastao prošle godine i vođen je sa dva glavna cilja: prikupljanje humanitarne pomoći i pružanje podrške autorskim bendovima.

Za ovogodišnje izdanje minimalna donacija iznosiće sedam konvertibilnih maraka, a početak nastupa obje večeri je od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana