Sve spremno za Moskovski cirkus na ledu

Aleksandra Glišić
Sve spremno za Moskovski cirkus na ledu

Spektakularna svjetska atrakcija, Moskovski cirkus na ledu nastupiće 17. januara u 19 časova u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci.

Nastup će biti dio evropske turneje, a od spektakularnih kostima, dinamičnih i vrtoglavih cirkuskih tačaka na ledu do klovnovskih skečeva, ova fantastična trupa predstavlja vrhunsku ekstravaganciju i autentičnu umjetnost cirkusa.

S pravom ih upoređuju sa najpoznatijim svjetskim cirkusom Cirque Du Soleil. 

Ovom prilikom će tokom predstave biti izvedene i tačke na klizaljkama visine 60 centimetara, što predstavlja poseban kuriozitet prilikom njihovog izvođenja programa širom svijeta.

Trupa je stekla titulu jednog od vodećih svjetskih cirkusa, čiji su svi članovi završili cirkusku akademiju u Ruskoj Federaciji (u Rusiji postoje dvije cirkuske akademije na kojima se unapređuje ova vještina).

Nastupili su pred više od 200 miliona gledalaca u više od 50 zemalja. Nastao 1964. godine kao prvi prvi spektakl te vrste, Moskovski cirkus na ledu i danas primjenjuje zlatne standarde potrebne za spektakularno izvođenje predstava ovakve vrste, ali i unapređuje izvođenje tačaka, po čemu su postali poznati u svijetu. Pored parterskog izvođenja tačaka, klovnova i akrobatike, gledaocima će biti prikazane i tačke na trapezu, a sve spojeno sa akrobatikom na klizaljkama.

U Republiku Srpsku dolaze iz Srbije, gdje će zbog velikog interesovanja nastupiti u tri grada (Beograd, Novi Sad i Čačak), iako je prvobitno planiran nastup samo u Beogradu i Novom Sadu.

Program za sve generacije, u kojem će pored djece uživati i njihovi roditelji, tokom proteklih godina je postao spektakularna svjetska atrakcija koja doprinosi zabavi publike i puni dvorane. Ulaznice koštaju 20, 30 i 40 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana