Švarcenegeru hitno operisano srce

Glas Srpske
Švarcenegeru hitno operisano srce

Poznati holivudski glumac Arnold Švarceneger hitno je podvrgnut operaciji na otvorenom srcu. Švarceneger je u četvrtak odveden u bolnicu zbog zamjene srčanog zaliska.

Hirurški zahvat kome je prethodno bio podvrgnut je eksperimatalan, zbog čega je došlo do komplikacija, navodi izvor sajta o poznatim ličnostima TMZ.

Doktori su bili pripremljeni za slučaj da zamjena srčanog zaliska ne uspije, pa su veoma brzo donijeli odluku da je "Terminatoru" neophodna operacija na otvorenom srcu.

Sama hirurška intervencija je trajala nekoliko sati.

Ovo, inače, nije prvi put da je Švarcenegerovo srce dospjelo "pod nož", podsjeća TMZ. Popularnom filmskom snagatoru je još 1997. godine zamijenjen jedan srčani zalistak.

Hirurzi tada nisu smatrali da operacija neophodna, ali je glumac odlučio da se operiše "dok je još mlad". Tada je izjavio da zdravstveno stanje njegovog srce "nije ni u kakvoj vezi sa steroidima".

Zvaničnici losanđelske bolnice Sidars-Sinaj saopštili su da srčani zalistak, ugrađen 1997. godine, nije predstavljao trajno riješenje i da je nadživuo svoj očekivani rok trajanja.

Zdravstveno stanje Arnolda Švarcenegera je stabilno i on se oporavlja poslije operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana