Sva četiri Egzitova festivala nominovana za najbolje u Evropi

Srna
Sva četiri Egzitova festivala nominovana za najbolje u Evropi

Novi Sad - Sva četiri festivala koja organizuje "Egzit tim" nominovana su, svaki u svojoj kategoriji, za jednu od najznačajnijih evropskih nagrada "Juropian festival avords" /European Festival Anjards /, saopštila je Pres-služba "Egzit festivala".

Tako je "Egzit", glasovima publike i devetu godinu uzastopno izabran u 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji za "Najbolji veliki festival".


Na zvaničnom glasanju u konkurenciji za to priznanje učestvovalo je 350 festivala iz više od 35 zemalja starog kontinenta. O kakvom uspjehu je riječ najbolje svjedoči podatak, da su zajedno sa "Egzitom" u konkurencji bili i takvi festivalski giganti poput belgijskog "Tumoroulenda" /Tommoronjland/, holandskog "Lovlendsa" /Lowlands/, njemačkog "Vejkn oupen eara" /Wacken Open Air / ili "Sigeta" /Sziget/ iz Mađarske.

Istovremeno, "Egzit" je dobio i još dva velika priznanja stručnog žirija sa dvije dodatne nominacije, u dvije specijalne kategorije.

Riječ je o "Tejk a stendu!", nagradi za društveno angažovano djelovanje, ali i za najboljeg organizatora na nivou cijele Evrope.

Razlog leži u tome što su sva četiri festivala u organizaciji "Egzit- tima"; "Egzit" u Srbiji, "Si star" /Sea Star /, u Hrvatskoj, "Revolušn" /Revolution/, u Rumuniji i "Si dens" /Sea Dance/, u Crnoj Gori, izglasani među deset najboljih u Evropi, svaki u svojoj kategoriji.

S nominacijama za još dvije specijalne nagrade,"Egzit- tim", ima čak šest nominacija od ukupno 12 različitih nagrada za najbolje festivale.

Pobjednike bira publika iz cjele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije.

Lista svih finalista može se vidjeti na zvaničnom sajtu Evropskih festivalskih nagrada eu.festivalanjards.com

Proglašenje pobjednika biće na ceremoniji dodjele nagrada u holandskom gradu Groningenu 17. januara naredne godine.

Podsjećanja radi "Egzit" je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je "Si dens" svog prvog festivalskog "Oskara" dobio 2014. godine.

U utorak, 12. decembra, na prodajna mjesta stižu i prve "Egzit" ulaznice po poklon cijeni od 5.990 dinara /oko 50 evra/.

To je ušteda od rekordnih 70 odsto u odnosu na konačnu cijenu ulaznice za predstojeći muzički festival "Egzit".

Prve ulaznice za "Egzit" svake godine se rasprodaju za svega par sati, a njihova sljedeća cijena biće automatski podignuta nakon što najbrži razgrabe ovaj prvi kontingent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana