Сва четири Егзитова фестивала номинована за најбоље у Европи

Срна
Сва четири Егзитова фестивала номинована за најбоље у Европи

Нови Сад - Сва четири фестивала која организује "Егзит тим" номинована су, сваки у својој категорији, за једну од најзначајнијих европских награда "Јуропиан фестивал авордс" /Еуропеан Фестивал Ањардс /, саопштила је Прес-служба "Егзит фестивала".

Тако је "Егзит", гласовима публике и девету годину узастопно изабран у 10 најбољих фестивала Европе и то у главној категорији за "Најбољи велики фестивал".


На званичном гласању у конкуренцији за то признање учествовало је 350 фестивала из више од 35 земаља старог континента. О каквом успјеху је ријеч најбоље свједочи податак, да су заједно са "Егзитом" у конкуренцји били и такви фестивалски гиганти попут белгијског "Тумороуленда" /Томмороњланд/, холандског "Ловлендса" /Lowlands/, њемачког "Вејкн оупен еара" /Wacken Open Air / или "Сигета" /Sziget/ из Мађарске.

Истовремено, "Егзит" је добио и још два велика признања стручног жирија са двије додатне номинације, у двије специјалне категорије.

Ријеч је о "Тејк а стенду!", награди за друштвено ангажовано дјеловање, али и за најбољег организатора на нивоу цијеле Европе.

Разлог лежи у томе што су сва четири фестивала у организацији "Егзит- тима"; "Егзит" у Србији, "Си стар" /Sea Star /, у Хрватској, "Револушн" /Revolution/, у Румунији и "Си денс" /Sea Dance/, у Црној Гори, изгласани међу десет најбољих у Европи, сваки у својој категорији.

С номинацијама за још двије специјалне награде,"Егзит- тим", има чак шест номинација од укупно 12 различитих награда за најбоље фестивале.

Побједнике бира публика из цјеле Европе, заједно са стручним жиријем, који чине истакнути појединци из свијета фестивалске индустрије.

Листа свих финалиста може се видјети на званичном сајту Европских фестивалских награда еу.фестивалањардс.цом

Проглашење побједника биће на церемонији додјеле награда у холандском граду Гронингену 17. јануара наредне године.

Подсјећања ради "Егзит" је ову награду освојио 2013. године, док је "Си денс" свог првог фестивалског "Оскара" добио 2014. године.

У уторак, 12. децембра, на продајна мјеста стижу и прве "Егзит" улазнице по поклон цијени од 5.990 динара /око 50 евра/.

То је уштеда од рекордних 70 одсто у односу на коначну цијену улазнице за предстојећи музички фестивал "Егзит".

Прве улазнице за "Егзит" сваке године се распродају за свега пар сати, а њихова сљедећа цијена биће аутоматски подигнута након што најбржи разграбе овај први контингент.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана